-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 05

Moksleiviams vietoj egzamino – socialinis projektas „Gerumo nebūna per daug“

„Gerumo nebūna per daug“ – tokį projektą sugalvojo ir įgyvendino šešios Jonučių vidurinės mokyklos moksleivės, kurios dalyvauja „Kito varianto“ mokymuose, vykstančiuose jų mokykloje.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

„Gerumo nebūna per daug“ – tokį projektą sugalvojo ir įgyvendino šešios Jonučių vidurinės mokyklos moksleivės, kurios dalyvauja „Kito varianto“ mokymuose, vykstančiuose jų mokykloje. Šiems asmenybės ugdymo mokymams baigiantis, mokiniai skatinami suplanuoti ir įgyvendinti socialinį projektą. Tai jiems atstoja egzaminą – visų žinių, gautų „Kito varianto“ paskaitose, patikrinimą.

Savanoriškos organizacijos „Kitas variantas“ tikslas – kurti tokią ateitį, kurioje jauni žmonės, išsiugdę tam tikras charakterio savybes bei vidinius gebėjimus, galės geriau pažinti save, atskleis visą savo vidinį potencialą ir taps visaverčiais, laimingais ir sėkmingais visuomenės nariais.

Šiam projektui buvo pasirinkti du vaikų dienos centrai. Kodėl būtent vaikų dienos centrai? – paklausėme vienos iš projekto organizatorių Gintarės Vizgaitytės.

„Todėl, kad paskaitose įgyjama motyvacija siekti gyvenimo svajonių ir niekada nenuleisti rankų. Galbūt šiems vaikams ne visada pakanka jėgų prisiminti savo svajones, galbūt jiems ne visada pasakomas geras žodis, duodama paskata, galbūt ne visada jie išklausomi ar turi į ką atsiremti. Būtent todėl mes ir norime praskaidrinti jų kasdienybę, uždegti puikia nuotaika bei parodyti, jog pasaulis turi daug daugiau spalvų bei atspalvių nei baltą ar juodą, – pasakojo G. Vizgaitytė, – tačiau tai ne vienintelės priežastys, paskatinusios mus pasirinkti vaikų dienos centruose esančius vaikučius. Mažas visuomenės dėmesys, bendravimas bei menka pagalba šiems vaikams – tai dar viena priežastis, kodėl pasirinkome vaikų dienos centrus. Norime, kad visuomenė šiems vaikams skirtų daugiau dėmesio bei šilumos.

Visą mėnesį su vaikų dienos centrų vaikais mokinės piešė fraktalus. Fraktalai – tai žmogaus saviraiška per piešinį. Jie yra piešiami užsimerkus, o tai vaikams ypač patinka. Be to, tai nauji įgūdžiai, turiningas laisvalaikio praleidimas, spalvų terapija, bei šilti pokalbiai šaltais žiemos vakarais. Šį projektą vainikavo jaukumo kupina Šv. Kalėdų šventė: vaikų darbų parodėlė, Kalėdų Senelio žaidimai ir dovanėlių vaikams įteikimas.

Deja, bet įgyvendinant projektą, buvo ir sunkių akimirkų. Daugiausia problemų moksleivėms iškilo ieškant paramos kalėdinėms dovanėlėms. Tačiau vidinė merginų motyvacija ir vaikams duotas žodis buvo stipresnis už nesėkmes.

Kuo sėkmingas žmogus skiriasi nuo nesėkmingo? – pasiteiravome projekto vadovės, lektorės Linos Matikevičienės.

„Sėkmingas žmogus gyvenimo ringe grumiasi vienu raundu ilgiau. Svarbiausia gyvenime nenuleisti rankų ir tikėtis geriausio rezultato. Tada ir įvyksta stebuklai. Noriu pasidžiaugti tokiu nuostabiu jaunimu ir paskatinti visus jaunus žmones svajoti, norėti, kurti, siekti, ieškoti ir atrasti savo talentus bei gebėjimus,“ – sakė L.Matikevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius