-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 06

Mykolo Romerio universitetas ruoš filosofijos bakalaurus

Mykolo Romerio universiteto Humanitarinių mokslų institutas šiemet pradeda ruošti specialistus pagal naujo tipo filosofijos bakalauro programą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Mykolo Romerio universiteto Humanitarinių mokslų institutas šiemet pradeda ruošti specialistus pagal naujo tipo filosofijos bakalauro programą. Nors studijuoti filosofiją siūlo kelios aukštosios Lietuvos mokyklos, instituto kolektyvas neabejoja, kad šiandien filosofijos studijos yra reikalingos ir bus paklausios. Integracijos Lietuvos darbo rinkoje tyrimai rodo, kad jas baigusieji geba varžytis su kitų specialybių atstovais, sėkmingai įsidarbina bei dirba, nes yra pajėgūs aprėpti platesnį profesijų spektrą.

Mykolo Romerio universiteto Humanitarinių mokslų instituto Filosofijos katedros vedėjas profesorius Vytis Valatka tikisi, kad ši studijų programa Lietuvoje pagausins puikiai išsilavinusių, savarankiškai mąstančių, humanistiškai nusiteikusių profesionalų skaičių.

„Filosofija nėra nei religijos, nei mokslų, nei kokios nors santvarkos tarnaitė. Nėra tai ir sausa kabinetinė disciplina nuo realybės atitrūkusiems knygagraužiams. Tai savarankiška mokslų kryptis, įkvėpta išminties meilės, mokanti kritiškai mąstyti, ugdanti pasaulėžiūrą ir atsparumą bet kokioms demagogijoms bei manipuliacijoms. Visa tai jaunam žmogui ir suteikia filosofijos studijos. O šalis be tokių žmonių – tai šalis be perspektyvos“, – tvirtina profesorius.

Mykolo Romerio universiteto filosofijos bakalauro studijų programa trunka 3,5 metų. Pabaigusieji šias studijas kartu su pasirinktomis gretutinėmis įgis ne tik klasikinį humanitarinį išsilavinimą, bet ir kitos specialybės pagrindus. Būtent tai suteikia pranašumą konkuruojant darbo rinkoje, nes dirbti pajėgiama įvairiose srityse. Užbaigusieji šias studijas gebės darbuotis įvairiose srityse - kultūros, politikos, religijos, socialinėje, švietimo. Pabaigę pasirinktas gretutines studijas įgis kvalifikaciją, leidžiančią dirbti valstybės, savivaldos institucijose, mokymo ir švietimo įstaigose, visuomeninėse ir politinėse organizacijose, verslo įmonėse, tarpdisciplininių problemų sprendimo grupėse.

Sėkmingai besimokantiems studentams suteikiama galimybė studijuoti Meinuto Nacionalinio Airijos universiteto Filosofijos fakultete pagal tarptautinę ERASMUS programą.

Kuo šios studijos ypatingos palyginus su kitų aukštųjų mokyklų siūlomomis? Suteikiama galimybė rinktis Mykolo Romerio universiteto gretutines šių krypčių studijas: ekonomikos, socialinio darbo, teisės, verslo, verslo informatikos, viešojo administravimo arba psichologijos. Baigus bakalauro studijas galima tęsti mokslus be išlyginamųjų studijų pagal šias Mykolo Romerio universiteto magistro studijų programas: strateginis inovacijų valdymas, strateginis organizacijų valdymas, viešasis administravimas, veiklos auditas, aplinkos apsaugos politika ir administravimas, savivaldos institucijų administravimas, Europos Sąjungos politika ir administravimas, darnaus vystymosi vadyba ir administravimas, viešoji politika, Europos kaimynystės politika, lyderystė ir pokyčių valdymas, programų ir projektų valdymas, sveikatos politika ir valdymas, socialinis darbas, socialinė gerontologija, vaiko teisių apsauga, teisės edukologija, gerovės sociologija, verslumo edukologija, socialinė politika ir administravimas, elektroninio verslo vadyba, elektroninės valdžios administravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius