Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31

Naujos statybos būstas įperkamas ir studentams

„DnB Nord" bankas sutiko suteikti 150 000 Lt kreditą būstui įsigyti, kuris sudaro net 100 proc. įsigyjamo būsto vertės.
Temos: 1 Statybos

„DnB Nord" bankas sutiko suteikti 150 000 Lt kreditą būstui įsigyti, kuris sudaro net 100 proc. įsigyjamo būsto vertės. Todėl centrinėje Kauno miesto dalyje įkurtame naujame daugiabutyje „Raudona saulė" netrukus apsigyvens ką tik baigęs studijas M. Gurskas. Tai nėra pavienis atvejis, nes šiuo metu kaip tik dar keli Kauno technologijos universiteto studentai derina su bankais konkrečias finansavimo sąlygas būstui įsigyti.

M. Gurskas įsigijo vieno kambario (39 kv. m) butą su antresolėmis - toks buto išplanavimas labai parankus, nes pagausėjus šeimai, antresolėse bus galima įsirengti antrą kambarį. „Naujo gyvenimo pradžioje komfortabiliai įsikursiu mažesnio ploto bute, imdamas mažesnę paskolą. Tačiau bet kada tame pačiame bute galėsiu turėti antrą kambarį antresolėse - ne kiekvienas gali pasigirti tokiomis nemokamomis buto plėtimosi galimybėmis. Be to, rinkdamasis būstą, aš įvertinau ir tokias aplinkybes, kaip gerokai mažesnės buto šildymo kainos naujos statybos name, todėl mano išlaidos pragyvenimui dar labiau sumažės", - savo sprendimu įsikurti „Raudonoje saulėje" džiaugiasi vaikinas.

„Raudonos saulės" statytojai pastebi tendenciją, kad studentai vis dažniau domisi būsto įsigijimo galimybėmis. „Šiais laikais vyresnių kursų ar magistrantūros studentai dažniausiai jau turi darbą, o jų požiūris į gyvenimą bendrabutyje taip pat pasikeitęs - norisi turėti savo erdvę, o ne dalintis bendra virtuve ar dušu", - teigia statybos bendrovės „Šeba" direktorius Marius Šiburkis.

„Raudona saulė" - naujos statybos daugiabutis, todėl su bankais neretai pavyksta susiderėti ir dėl 100 proc. finansavimo. Tokiu atveju jaunam žmogui ar šeimai nereikia turėti pradinio kapitalo - už paskolą laidavus tėvams, galima iš karto įsikurti naujame bute. Tam tikrais atvejais pirmam būstui įsigyti gali pakakti ir 140-170 tūkst. Lt (už 140 000 Lt kainuojantį butą bankui su palūkanomis per mėnesį reiktų mokėti 500 Lt, jeigu paskola išduodama 40 metų laikotarpiui, arba 670 Lt - jei 25 metų). Butų nuomos kainos svyruoja nuo 600 iki 1000 litų - nesidalinant šios sumos su kambario draugu, o nuomojantis būstą vienam ar su antrąja puse, mokėti paskolą bankui netgi pigiau, nei nuomotis.

„Raudona saulė" įrengta rekonstruojant senąsias kareivines, kurių statybai buvo keliami aukšti reikalavimai - tokie namai ypač vertinami užsienio šalyse, o būstai juose išgraibstomi žymiai greičiau, nei naujos statybos pastatuose. Esant nestabiliai ekonominei situacijai, nekilnojamasis turtas, ypač turintis išliekamąją vertę - viena saugiausių investicijų, padėsiančių išsaugoti kapitalą ilgalaikėje perspektyvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius