-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 12

Neįgaliesiems į kino teatrą patekti draudžiama?

Sveiki, esu Erikas, gyvenu Šiauliuose, turiu judėjimo negalią - judu vėžimėlio pagalba. Nutariau jums parašyti laišką nes praėjusį savaitgalį (penktadienį, kovo 9-ąją) patekau į iti nemalonią situaciją.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Sveiki, esu Erikas, gyvenu Šiauliuose, turiu judėjimo negalią - judu vėžimėlio pagalba. Nutariau jums parašyti laišką nes praėjusį savaitgalį (penktadienį, kovo 9-ąją) patekau į iti nemalonią situaciją.

Vakarą norėjau praleisti kino teatre žiūrėdamas filmą. Nuvykau į kino teatrą „Forum Cinemas“, esantį Šiaulių „Akropolyje“. Privažiavau prie kasos norėdamas įsigyti bilietą į kino seansą, tačiau man buvo pasakyta, kad liko vos du bilietai ir man nė vieno neparduos. Paklaustas, kodėl neparduos, kasininkas neatsakė, tik darsyk atšovė, kad bilieto negausiu. Paklausiau ir antrąkart, tačiau vėl atsakė, kad neparduos.

Parašęs laišką kino teatro administracijai gavau atsakymą, jog buvo susisiekta su Šiaulių mieste esančiu kino teatro padaliniu ir jo atstovai tikino, kad man buvo siūlomas bilietas į neįgaliųjų vietą, nors kaip jau minėjau, man bilietas nebuvo parduotas ir juolab nesulaukiau jokio siūlymo sėdėti su neįgaliaisiais.

Kaip suprasti tokį kasininko elgesį? Aš tai supratau taip: nusipirkęs bilietą užimčiau sveiko žmogaus vietą. O gal tai nauja kino teatrų atranka, kurios metu sprendžiama, kas gali žiūrėti filmą? Nejau tai mūsų lygios teisės? Ar tai nėra žmogaus diskriminacija?

Tikrai esu šokiruotas. Kokių pažiūrų šalyje gyvename? O gal, jų nuomone, neįgalieji turi kaip sovietmečiu sėdėti namuose ir netrukdyti įprasto piliečių gyvenimo savo pasirodymu viešumoje?

Ikrauk.lt redakcija kreipėsi į minėto kino teatro administraciją, darbuotojai patvirtino, jog situacija jiems žinoma. Vis dėlto pakomentuoti incidentą administracijos darbuotojai galės tik vėliau, tad informacija bus papildyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius