Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 25

Neteisėtų statinių problemos bus sprendžiamos viename langelyje

Pranešimas žiniasklaidai Neteisėtų statybų savininkai nuo šiol turi prieglobstį. Tai vieno langelio principu visas NT ir statybų teisines (ir netik) problemas sprendžianti...

Pranešimas žiniasklaidai

Neteisėtų statybų savininkai nuo šiol turi prieglobstį. Tai vieno langelio principu visas NT ir statybų teisines (ir netik) problemas sprendžianti platforma, vienijanti šios srities specialistus visoje šalyje. Klaipėdiečių šeimos kompanija Memelex įkūrė naują paslaugą, skirtą visiems, kurie turi vienokių ar kitokių problemų su savo nuosavybe ar statinių statyba, jų įteisinimu. www.statybosteise.lt

Valstybinės Teritorijų Planavimo ir Statybos inspekcijos prie Aplinkos Ministerijos duomenimis, 2013-ais metais buvo atlikta 18 630 patikrinimų, kurių metu – 1 357 atvejais nustatyta pažeidimų, surašyta 618 savavališkos statybos aktų, be visų kitų darbų, išduota 408 statybos nugriovimo aktai.

Viršilų šeima, Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos regionuose nuo XIXa veikianti statybos, projektų valdymo bei statybos teisės srityse, įvertinusi patiriamą žmonių kančią dėl neteisėtų statybų visoje Lietuvoje, nutarė įsteigti vieno langelio paslaugą visiems nelegalių statybų bei teisinių problemų patiriantiems statinių bei žemės savininkams ar įmonėms.

„Savo protėvių žemėse dirbame jau daugiau kaip amžių, tačiau šiandiena internetinė platforma įgalina mus pasitarnauti visoje šalyje, pasitelkus geriausius šalies specialistus, ekspertus, advokatus, su kuriais per ilgą darbo patirtį išsigrynino tvarūs santykiai, galime išspręsti bet kurią žmogaus ar kompanijos problemą, susijusią su statyba/nekilnojamu turtu.“ – teigė UAB Memelex direktorius Viktoras Viršilas, jau 40 metų dirbantis statybos valdymo bei techninės priežiūros darbą.

Statybosteise.lt platforma skirta tiek stambioms įmonėms (paslauga jau pasinaudojo SBA Baldų kompanija, KLASCO – Klaipėdos Jūsų Krovinių Kompanija), tiek viešoms, biudžetinėms įstaigoms (kaip paslauga pasinaudojusioms Klaipėdos Respublikinė Ligoninė, Lietuvos Jūrų Muziejus), tiek ir paprastiems (fiziniams) asmenims, Lietuvos Respublikos gyventojams (nebūtinai piliečiams). Tinklapyje parašyta jau virš dešimt teigiamų atsiliepimų iš žmonių, kuriems ši paslauga tapo išsigelbėjimu.

„Vakar skambino žmogus iš Didžiosios Britanijos, prašė „priduoti“ namą Alytuje. Paklausė, ar tikrai nereikės dalyvauti procese; mes patikinome, kad dirbame su įgaliojimais, todėl jokių papildomų galvos skausmų jie nepatirs, juolab gyvena ne Lietuvoje. Žmones užbaigti statybą verčia įsipareigojimai bankams arba jeigu jie šį turtą parduoda ir reikia iš naujo nustatyti vertę. Tik įregistravus turtą 100% galima tiksliai nustatyti turto vertę, todėl mūsų paslauga yra itin poluliari ne tik dėl vieno langelio savybių, bet ir dėl operatyvumo atliekant visus darbus.“ – dalinasi projekto partneris, platformos įkūrėjas Dalius Viršilas, jau 10 metų dirbantis statybos teisės srityje, dalį savo gyvenimo tarnavęs Statybų Inspekcijoje.

Valstybinė Teritorijų Planavimo ir Statybos Inspekcija prie Aplinkos Ministerijos įspėja statinių savininkus, jog žymiai lengviau ir pigiau yra tvarkytis dokumentus dar kol statybos inspekcija neužfiksavo neteisėtos statybos fakto, negu po to išlaidauti ekspertizėms, papildomiems projektams, aktams bei kitiems dokumentams tam, kad būtų pašalinti neteisėtos statybos padariniai, juolab tuomet jau reikia susimokėti ir įteisinimo mokestį. To galima išvengti kreipiantis į statybosteise.lt.

Statybosteise.lt vienija daug specialistų, kuriems vadovauja tvirtą ir ilgalaikę patirtį statybos teisės bei projektų valdyme turinti šeima, tad žmonių ar kompanijų nekilnojamo turto problemos tampa šios Šeimos uždaviniais, kuriuos sprendžia jau ne viena Viršilų karta.

Apsilankius www.statybosteise.lt tereikia užpildyti užklausos formą, nurodyti savo problemą, prisegti dokumentą (jei tai būtina bendrai situacijai suvokti), mygtuko paspaudimu išsiųsti užklausą bei laukti atsakymo per artimiausias 24 valandas. Daugiau nebereikia niekur eiti, nieko aiškintis ir gaišti savo brangaus laiko – viskas sprendžiama viename langelyje.

Apie Memelex Group

Memelex Group vienija UAB Memelex-statybos valdymo, teisės ir finansų paslaugas teikiančią įmonę, VŠĮ Ekovalstybė-ekologiniais, socialiniais, sveikatos bei edukaciniais projektais užsiimančią įstaigą bei BalticProjects.eu – Baltijos Jūros regiono strategijos ir kitų ES projektų valdymo komandą.

Memelex Group yra Viršilų šeimos įmonė, šeimos verslas.

memelex.lt memelexgroup.com

statybosteise.lt balticprojects.eu

ekovalstybe.lt Gintaro g. 12, Klaipėda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius