Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 24

Nevyriausybinių organizacijų mokymuose – vadybos paslaptys

Darbas su savanoriais - tai nuoseklus, ilgas ir įvairiapusių žinių reikalaujantis procesas. Kad pastarasis būtų efektyvus, nevyriausybinės organizacijos privalo puikiai išmanyti darbo su savanoriais subtilybes, įvairius komunikacijos aspektus ir lėšų pritraukimo paslaptis.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Darbas su savanoriais - tai nuoseklus, ilgas ir įvairiapusių žinių reikalaujantis procesas. Kad pastarasis būtų efektyvus, nevyriausybinės organizacijos privalo puikiai išmanyti darbo su savanoriais subtilybes, įvairius komunikacijos aspektus ir lėšų pritraukimo paslaptis. Savanorystės idėjas puoselėjantis portalas „Savanoriaujam.lt" nevyriausybines ir savanorius priimančias organizacijas kviečia į nemokamus mokymus „Gerų darbų vadybos - išmokstama", kurie vyks lapkričio 5 ir lapkričio 26 dienomis Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje.

Tokių mokymų poreikiu ir nauda visam nevyriausybiniam sektoriui neabejoja vienos iš daugiausiai savanorių turinčių organizacijų - emocinės paramos tarnybos „Jaunimo linija" - atstovai. Paramos fondo „Jaunimo linija" plėtros direktoriaus Valento Nevieros teigimu, Lietuvos nevyriausybinio sektoriaus pažanga akivaizdi, jo sukuriama vertė sparčiai didėja. „Savanorių pritraukimas, mokymas, koordinavimas, visuomeninės naudos siekiančių organizacijų veiklos užtikrinimas reikalauja nė kiek ne mažiau laiko, išlavintų personalo valdymo, darbo su rėmėjais ir partneriais įgūdžių, nei jų reikia versle. Tikiuosi, kad šie mokymai tiek mums, tiek kitoms Lietuvos nevyriausybinėms organizacijoms bus viena iš gerų galimybių pasisemti šviežių idėjų ir įkvėpimo naujiems darbams", - dalinosi Valentas Neviera.

Mokymų programoms parengti pasitelkti geriausi savo srities specialistai. Lapkričio 5 dieną specialiai šiems mokymams parengtą savanorių koordinavimo programą pristatys, patirtimi bei patarimais dalinsis tarptautinės mokymo kompanijos „DOOR Training and Consulting Baltic" partneris ir konsultantas Robertas Mincevičius. „Jau daugiau kaip 7 metus dirbu verslo ir personalo valdymo srityje. Pasiūlymas pravesti mokymus nevyriausybinių organizacijų atstovams suteikė išskirtinę galimybę parengti unikalią Lietuvoje savanorių koordinavimo mokymų programą.

Nemažai verslo kompanijų ir savanorišku pagrindu veikiančių organizacijų kolektyvo valdymo principų yra panašūs. Tačiau savanoriai už savo darbą negauna jokio materialinio atlygio, tad jų koordinavimas turi savų subtilybių. Taigi šie mokymai suteikia galimybę man kreiptis į visiškai naują, savanorių, auditoriją, ir yra didelis iššūkis mano, kaip konsultanto, karjeroje", - įspūdžius iš mokymų programos rengimo pasakojo R. Mincevičius.

Lapkričio 26 dieną mokymų „Gerų darbų vadybos - išmokstama" dalyviams bus pristatytos lėšų paieškos ir komunikacijos temos. Mokymus organizuoja sulčių gamybos bendrovė „Eckes - Granini Lietuva" ir socialinius projektus kurianti ir administruojanti įmonė „Socialiniai partneriai", kurie šiemet sukūrė ir visuomenei pristato savanoriškų naujienų interneto portalą „Savanoriaujam.lt".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius