Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 13

Norvegija rems žaliųjų inovacijų plėtrą Lietuvoje (nuotraukos)

Norvegijos, vienos iš pasaulio žaliųjų inovacijų lyderių, atstovai Vilniuje susirinkusiems Lietuvos verslininkams ir valstybės pareigūnams pristatė galimybes, leidžiančias visuomenei naudingas aplinkosaugines iniciatyvas pritaikyti versle.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Norvegijos, vienos iš pasaulio žaliųjų inovacijų lyderių, atstovai Vilniuje susirinkusiems Lietuvos verslininkams ir valstybės pareigūnams pristatė galimybes, leidžiančias visuomenei naudingas aplinkosaugines iniciatyvas pritaikyti versle.

Norvegijos ambasados Lietuvoje organizuotame seminare ,,Žaliųjų pramonės inovacijų nauda verslui: norvegiškas požiūris" dalyvavo apie 100 žmonių, plėtojančių arba norinčių plėtoti žaliąsias inovacijas Lietuvoje.

„Norvegijos siekis - nuolat skatinti žaliųjų inovacijų diegimą versle ir jų tobulinimą. Labai džiaugiuosi galėdamas Norvegijos pastangas ir pasiekimus šiandien pristatyti čia, Lietuvoje. Tikime, jog sėkmingas bendradarbiavimas su Lietuva ir kitomis valstybėmis šioje srityje ateityje nuolatos vystysis ir augs", - sakė Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Leifas Arne Ullandas.

Iki 2014 m. įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti Norvegija Lietuvai pagal Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos paramos mechanizmus skirs neatlygintiną 84 mln. eurų (apie 290 mln. litų) paramą. Pagal susitarimus, prioritetine kryptimi nutarta laikyti aplinkosaugą ir klimato kaitos grėsmes. Šiai sričiai skiriama Norvegijos parama sudaro beveik ketvirtadalį visos sumos - 19,5 mln. eurų (apie 67,3 mln. litų). Pinigus planuojama panaudoti žaliųjų technologijų populiarinimui, jūrinių ir vidaus vandenų tvarkymui, biologinės įvairovės bei ekosistemos išsaugojimui.

Todėl seminare dalyvavęs Lietuvos Ūkio viceministras Mindaugas Petrauskas atkreipė dėmesį į Norvegijos indėlį plėtojant žaliąsias inovacijas Lietuvoje.

„Vienintelis būdas efektyviai spręsti kylančius ekologinius iššūkius - Europos valstybėms susivienyti ir kartu dirbti vardan bendro tikslo. Norvegijos parama žaliųjų inovacijų kūrimui Lietuvai svarbi ne tik kylančių ekologinių problemų sprendimo atžvilgiu, bet ir siekiant didinti Baltijos valstybių verslo sektoriaus konkurencingumą, todėl labai sveikinu Norvegijos ir Lietuvos bendradarbiavimą šioje srityje", - sakė M. Petrauskas.

Apie galimybes labiau stiprinti Norvegijos ir Lietuvos bendradarbiavimą žaliųjų inovacijų srityje kalbėjo ir Norvegijos Ūkio ir pramonės ministerijos valstybės sekretorius Halvardas Ingebrigtsenas.

„Žaliosios technologijos yra labai svarbios ekologinių problemų, su kuriomis ateityje visi susidursime, sprendimui. Tuo pat metu žaliosios technologijos - viena perspektyviausių verslo sričių. Labai džiaugiuosi, kad tarp Lietuvos ir Norvegijos buvo pasirašytas susitarimas dėl paramos, todėl tikiu, kad sėkmingas mūsų bendradarbiavimas tęsis ir ateityje. Lietuva jau įrodė esanti labai entuziastinga ir perspektyvi partnerė žaliųjų inovacijų diegimo srityje, tad esame labai optimistiškai nusiteikę", - teigė H. Ingebrigtsenas.

Seminaras ,,Žaliųjų pramonės inovacijų nauda verslui: norvegiškas požiūris" - renginių ciklo „Norvegijos dienos Lietuvoje 2011" dalis. Daugiau sužinoti apie „Norvegijos dienos Lietuvoje 2011" renginius galima oficialioje Norvegijos Karalystės ambasados Lietuvoje interneto svetainėje www.norvegija.lt ir socialinio tinklalapio „Facebook" puslapyje „Norvegijos dienos Lietuvoje" (www.facebook.com/Norvegijos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius