-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 01

Nuomonė. Karo Libijoje pabaiga – kiek liko laukti? (video)

Daugiau nei pusę metų trunkanti „humanitarinė NATO misija“ Libijoje akivaizdžiai pernelyg užsitęsė. Nepavykęs „Blitzkrygas“ artėja prie dėsningos pabaigos.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Daugiau nei pusę metų trunkanti „humanitarinė NATO misija“ Libijoje akivaizdžiai pernelyg užsitęsė. Nepavykęs „Blitzkrygas“ artėja prie dėsningos pabaigos – kaip ir fašistinės Vokietijos atveju, agresorius, sėkmingai atakavęs karo pradžioje, buvo sustabdytas.

Šiandien bendromis Libijos armijos ir Libijos tautos jėgomis okupantai diena iš dienos stumiami iš užimtų pozicijų. Tačiau kiek gi dar laiko tęsis ši beprecedentė žiaurumo bakchanalija?

Kada Libijoje baigsis karas – tai yra viso labo elementari aritmetika. Paskaičiuokime:

1. Libijoje gyvena ~6 milijonai gyventojų.

2. Kaip ir kiekvienoje šalyje, deja, tarp jų yra tam tikras procentas vagių, žudikų, sadistų ir kitokių visuomenės atmatų.

3. Tarkime, kad tokių yra 1 (ne)žmogus iš šimto. Statistiškai tikėtina, kad tarp šimto normalių žmonių atsiras bent viena degradavusi asmenybė, kurios gyvenimo būdas – piktybiškas parazitavimas aplinkinių sąskaita.

4. Tokiu atveju, Libijoje yra mažiausiai apie 60.000 atmatų, kurie su dideliausiu džiaugsmu ir entuziasmu ims ginklą į rankas ir eis plėšti, žudyti, bei prievartauti.

60.000 tai milžiniška gauja, netgi nežiūrint to, kad jie pjaunasi tarpusavyje, yra dezorganizuoti ir vienintelis jų stimulas – noras prisiplėšti ir sadistinių savo norų patenkinimas.

Gali būti, kad 1% – per mažas skaičius. Paprastai statistiškai galioja „50-ties taisyklė“, nurodanti, kad bet kokioje grupėje, vertinant bet kurias savybes, visada bus 1 asmuo iš 50-ies jas atitinkantis. Tai reikštų, kad iš penkiasdešimties žmonių, vienas bus vagis, vienas principingai sąžiningas, vienas veltėdis, vienas darboholikas ir t.t.

Vadinasi, reikia didinti banditų pajėgas iki 2% Libijos gyventojų  – gauname 120.000 genetinio balasto, naikinančio savo šalį vardan globalistų interesų.

Prie jų reikia pridėti dar apie 10–15.000 banditų samdinių bei fanatikų islamistų, atvykusių padėti „broliams musulmomans“.

Išvada: minimalus banditų fizinės jėgos rezervas Libijoje – 130–140.000 išsigimėlių.

Beje, būtent tai ir paaiškina, kodėl jiems pavyko, palyginus nesunkiai, užimti Tripolį. Be visų papirkinėjimų, dezinformacijų, NATO desantų, pačiame mieste sėdėjo bent 40–50.000 nusikaltėlių (2% nuo 2.000.000 tripoliečių), tik ir laukiančių galimybės „prasinešti“ su ginklu rankose per parduotuves ir turčių namus.

Surinkite visus juos į vieną krūvą – tai milžiniška mafijozų gauja ir ją suvaldyti galėjo tik atitinkamo dydžio armija.

Galime apibendrinti: tam, kad Libijoje baigtųsi karas, libiai turi sunaikinti bent trečdalį savo pačių visuomenės užsiaugintų degradų. Likusieji patys išsilakstys po savo landynes bei užsiims tuo, kuo mito iki šiol – praeivių apiplėšinėjimais skersgatviuose.

Sunaikinti keliasdešimt tūkstančių ginkluotų nusikaltėlių – ne vienos dienos darbas, ypač kai juos gina NATO šalių karinė aviacija ir specdaliniai. Tačiau reikalai juda – karui užsitęsus, netgi patys pakančiausi libiai yra priversti rinktis – arba jie gyvens kaip šiukšlės, terorizuojami iš kalėjimų išleistų recidyvistų, arba stos ir su ginklu gins save, savo šeimas ir savo šalį.

Kiekvienam bent kiek mąstančiam žmogui pasirinkimas yra visiškai aiškus, todėl banditai po Tripolio užėmimo daugiau niekur ir nepasistūmė – atvirkščiai su kiekviena diena jie praranda pozicijas visuose frontuose, nekalbant apie vidines tarpusavio rietenas, kurios tapo atviromis tarpgentinėmis pjautynėmis.

Nė akimirkai neabejoju, kad Libijos Tauta nugalės. Klausimas tik, kokia kaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius