-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 12

Nuomonė. Šiais metais Lietuva turi daugiau šansų laimėti „Euroviziją“

Belaukiant „Eurovizijos“ supratau, kad mūsų šalies gyventojai sužinoję, apie konkurse dalyvaujančius atlikėjus, apie juos nuomonę susidaro iš praeitų ar užpraeitų metų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Belaukiant „Eurovizijos“ supratau, kad mūsų šalies gyventojai sužinoję, apie konkurse dalyvaujančius atlikėjus, apie juos nuomonę susidaro iš praeitų ar užpraeitų metų. Šiame tekste pateikiu keletą faktų iš „Eurovizijos“ istorijos ir noriu pabrėžti, kad tai mano asmeninė nuomonė.

Rusija „Eurovizijoje“:

2006 m. –  Dima Bilan – „Never Let You Go“ – 2 vieta 2007 m. – Serebro Song – 13 vieta 2008 m. – Dima Bilan – „Believe“ 1 vieta

Ką padarė rusai? Nusiuntė į „Euroviziją“ seksualų vaikiną Dimą Bilaną, po kurio pasirodymo merginos tiesiog svaigo, o pusė Europos vaikščiojo apsikirpę taip, kaip D.Bilanas. Švelniai tariant, Rusija paskleidė Europoje „Bilano“ sindromą, kuris truko dvejus metus. Pailsėjęs, sukūręs naują dainą ir sužaidęs su vaizdo klipu D.Bilanas užkariauja visą Europą. Kodėl? Paprasta kaip du kart du:

a) Paskleistas „Bilano“ sindromas. b) D.Bilanas metus pailsėjęs, vėl grįžo. Visi pasiilgę vėl varvino seilę. c) Tai jam atnešė pergalę.

Malta „Eurovizijoje:

1998 m. – Chiara – „The One That I Love“ – 3vieta 2005 m. – Chiara – „Angel“ – 2 vieta 2009 m. – Chiara – „What If We“ – 22 vieta

Ką padarė ir ko nepadarė Malta? Chiara „Eurovizijos“ konkurse ne naujokė, 3 kartus dalyvavusi, bet tik du kartus užėmusi aukštas vietas. Kodėl Chiarai nepasisekė 2009 m.? Paskaičiuokime laiko tarpą tarp jos atstovavimų „Eurovizijoje“. Nuo 1998 m. iki 2005 m. – 7 metų skirtumas. Ar jūs galėtumėte įvardinti kokią nors šalį, kurios atlikėją prisimenate prabėgus tiek laiko? Ne. Nuo 2005 m. iki 2009 m. – 4 metų skirtumas, vėl gi, tai per ilgas laiko tarpas, taip Chiara ir užsimiršo. Sakysite: bet aš ją prisimenu! Taip, galbūt, bet ar jūs balsavote? Didžioji dalis balsuojančių yra vaikai ir mergaitės, kurios balsuoja vos pamačiusios gražų, balsingą vaikiną ir gėjai, kurie irgi balsuoja pamatę gražų, balsingą vaikiną. Balsuoja ir vienetai vaikinų, kurie savo balsą atiduoda už gražią moterį. Jie geriau apsilaižys prie televizijos ekrano, o už tuos 2 litus nusipirks dar alaus. Ir tai – ne paslaptis.

Faktiškai, jei Chiara 1998 metais užemė 3 vietą, ją reikėjo išsiųsti į „Euroviziją“ kitais metais ar  dar po metų, tam, kad apie ją dar nespėtų pamiršti. Išsiuntus Chiarą į „Euroviziją“ 2000-aisiais  apie 70 proc.  konkurso  fanų ją atpažintų  ir balsuotų prabalsuotų, taip suteikdami jai aukštesnę vietą finale.

Vokietija „Eurovizijoje“:

2010 m. – Lena Meyer-Landrut – „Satellite“ – 1 vieta, LAIMĖJIMAS 2011 m. – Lena Meyer-Landrut – dar neaišku, bet akivaizdu, kokią vietą ji užims.

Ką padarė  vokiečiai? Kiek kalbų ir šmeižto „prarijo“ Lena kol laimėjo „Euroviziją“. Kaip? Naujas vokiškas produktas su dance/electro/pop stiliumi, lengva daina. Stilius prieinamas visoje Europoje. Nesitikėdami, kad laimės – laimėjo. Ir ką dabar daro Vokietija? Bijodama prarasti savo dabartinę poziciją vėl siunčia Leną, nes žino, jog ją visi prisimena ir už ją balsuos daug žmonių.

Lietuva „Eurovizijoje“:

Kodėl negalime užimti vienoa iš aukščiausių vietų šiame konkurse? Todėl, kad bijome nusiųsti tą patį , jau dalyvavusį žmogų. „LT UNITED“ užėmė 6 vietą, turėjome ir vėl juos siųsti, tuomet būtume užėmę mažiausiai 3-4 vietą.

„LT UNITED“ nebėra. Grįžkime prie to, ką turime. 2009 m. „Eurovizijoje“ dalyvavo ir Lietuvos garbę gynė Sasha Song. Antrą kartą istorijoje pakliuvome į finalą, deja, finale sutrukdė tai, jog pasirodėme pirmieji. Kaip bebūtų, iš visų 44 dalyvavusių šalių užėmėme 23 vietą – auksinis viduriukas. Sashą Song pamilo rusai, ukrainiečiai ir kiti. Jį jau žino kaip „Eurovizijos“ atlikėją. Praėjusiais metais nenusiuntėme jo bijodami apsikvailinti. Siunčiame jį šiais metais. Kodėl jis?

1. „Eurovizijos“ fanai jo dar nepamiršo ir palaiko; 3. Surizikuokime, ir pažadu, kad užimsime vietą finalo top10.

Taip daro daugelis šalių. Šiais metais taip darys Vokietija, kažkada taip darė Rusija ir jie žino, kad siųsdami tą patį atlikėją tikrai neapsikvailins. Tad neapsikvailinkime ir mes, imkime pavyzdį iš laimėtojų!

Mano rašytas straipsnis, jokių būdu nėra agitacinis. Jūs turite teisę su manimi nesutikti arba pateikti savo faktus ir įrodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius