-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 30

Nuvilnijo Šilutės miesto 500 metų paminėjimo renginiai (nuotraukos)

Ikrauk.lt reporteris Edvardas Lukošius dalijasi įspūdžiais ir nuotraukomis iš Šilutės miesto šventės.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Ikrauk.lt reporteris Edvardas Lukošius dalijasi įspūdžiais ir nuotraukomis iš Šilutės miesto šventės.

Šilutės miesto pradžios atskaitos tašku laikoma vasario 22-oji – tą dieną 1511-aisiais šišioniškiui Jurgiui Talaičiui (Georg Tallat) buvo išduotas leidimas pusiaukelėje tarp Klaipėdos ir Tilžės, šile prie Šyšos, įkurti karčemą. Netoli Šilokarčemos vietovės 1550 metais buvo pastatyta bažnyčia. 1722 m. Šilokarčemoje įkurtas valsčiaus centras.

Kad įvyktų grandiozinė šventė, kurios Šilutė ir šilutiškiai dar nematė, reikėjo daug ir ilgai ruoštis. Visi buvo kviečiami atvykti į Šilutę pasidžiaugti miesto pusės tūkstančio metų istorija ir dabartimi. Šiemet Šilutė tapo „Lietuvos kultūros sostine 2011“, tad minint senojo miesto vardo – Šilokarčema – paminėjimo 500 metų jubiliejų vyko ir pagrindiniai šių metų Lietuvos kultūros sostinės jubiliejiniai renginiai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Šilutės gyventojus su 500-uoju miesto jubiliejumi. Prezidentė šilutiškiams palinkėjo gražios šventės, džiugių susitikimų ir neblėstančios meilės savo kraštui.

„Šis kraštas, kaip ir visa Lietuva, patyrė daug istorinių išbandymų. Šilutiškiai juos garbingai atlaikė. Šilutės kraštas dovanojo Lietuvai gausų būrį iškilių kraštiečių. Jūs pastatėte gražų miestą, kuris šiandieną, kaip ir senovėje, turi kuo didžiuotis. Šilutė pelnytai paskelbta ir 2011 metų Lietuvos kultūros sostine“, – rašoma šalies vadovės sveikinime, kurį cituoja Prezidentės spaudos tarnyba.

Jubiliejiniai renginiai prasidėjo dar penktadienį, gegužės 27-ąją, miesto 500-ojo jubiliejaus išvakarėse. Tuomet miestas jau buvo prisipildęs šimtais garbių svečių, į šeimas sugrįžusių svečiose šalyse uždarbiaujančių mūsų kraštiečių.

Šeštadienį vakare šventės dalyvius organizatoriai kvietė į Šilutės mažųjų laivų uostą, kur vyko mūsų krašto olimpiečių medalininkų R. Ubarto, L. Baikauskaitės, M. Timinsko pagerbimo ceremonija dalyvaujant LTOK prezidentui A. Poviliūnui. Iškart po šios ceremonijos prasidėjo įspūdingas vakaro koncertas. Koncertą lydėjo įspūdingi fejerverkai. Visa tai buvo Seimo narių bei Šilutės krašto verslininkų dovanos miesto 500-ojo jubiliejaus proga.

Teksto ir nuotraukų autorius: Edvardas LUKOŠIUS

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius