Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 04

Orkestrą „Jovaras“, jo solistus ir pedagogus pagerbė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė

Vilniaus vaikų ir jaunimo orkestrą „Jovaras“ pagerbė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Althornas

Vilniaus vaikų ir jaunimo orkestrą „Jovaras“ pagerbė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Vasario 1 d. ji padėkos raštą už „Grand Prix“ laimėjimą tarptautiniame konkurse „Musical Perfomance and Pedagogics 2010“ vykusiame Juveskiulėje (Suomija) įteikė orkestro meno vadovui ir dirigentui Ugniui Vaiginiui.

Prezidentė taip pat padėkos raštus įteikė jauniesiems orkestro „Jovaras“ laureatams, kurie minėtame tarptautiniame konkurse laimėjo pirmas vietas.  D.Vaiginytei (kornetas), D.Daubarui (eufonija), L.Kalvaičiui (tūba), mokytojui ekspertui  U.Vaginiui, A.Ramelytei (althornas) ir vyr. mokytojai I.Vėlavičiūtei.

Lietuvos muzikų rėmimo fondas į muzikų tarptautinių konkursų laureatų ir jų pedagogų pagerbimo iškilmes, kurios vyko Vyriausybės rūmuose, pakvietė sudalyvauti  ne tik žymius solistus iš visos Lietuvos, kaip  M.Levickis (akordeonas, Londono Karališkos muzikos akademijos studentas), R.Valuntonis (fortepijonas),  M.Bazaras (fortepijonas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas), bet ir vaikų ir jaunimo orkestrą „Jovaras“.

„Džiugu, kai aukščiausi šalies vadovai taip iškiliai pagerbia jaunuosius talentus. Tikiu, kad daugeliu atvejų jaunimui tai begalinis jų darbų įvertinimas ir tarsi neapsakomas paskatinimas naujiems kūrybiniams sumanymams ir siekiams toliau skinti laurus tarptautiniuose konkursuose, tuo pačiu garsinant Lietuvos vardą užsienyje“, – sakė orkestro įkūrėjas U.Vaiginis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius