Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 26

Paaiškėjo 14 000 litų vertės VU TVM magistrantūros stipendijos laimėtoja

Į Tarptautinio marketingo ir prekybos magistrantūros studijų programos anglų kalba stipendiją galėjo pretenduoti visi, parašę įtikinamą motyvacinį laišką šia kalba.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Į Tarptautinio marketingo ir prekybos magistrantūros studijų programos anglų kalba stipendiją galėjo pretenduoti visi, parašę įtikinamą motyvacinį laišką šia kalba. Kam atiteks galimybė magistrantūrą anglų kalba VU TVM studijuoti nemokamai, sprendė kompetentinga karjeros specialistų komisija: Vadovų paieškos ir personalo atrankos kompanijos „Search Group Vilnius" personalo atrankų specialistė Ingrida Vitkienė, UAB „Luidas" generalinis direktorius Algimantas Ulickas, „BOD Group" pardavimų ir rinkodaros direktorius Ričardas Sartatavičius, VšĮ „Versli Lietuva" verslumo departamento direktorius ir VU TVM alumnų klubo valdybos pirmininkas Dovydas Varkulevičius bei VU TVM Karjeros centro direktorė Danutė Butkienė. Anot „Search Group Vilnius" personalo atrankų specialistės I.Vitkienės, skaityti studentų motyvacinius laiškus, kurių komisija sulaukė išties nemažai, buvo įdomus, bet nelengvas ir labai atsakingas darbas. „Kai kurie laiškai buvo išskirtiniai, stipriai parašyti, verti būti pavyzdžiu kitiems. Akivaizdu, kad jų autoriai, pretenduojantys į stipendiją yra motyvuoti, save mokantys „parduoti" žmonės. Tai labai svarbu šiandieninėje darbo rinkoje", - tvirtino I.Vitkienė. Labiausiai verta stipendijos komisijos nariams pasirodė Orinta Jasudaitė - Narbutienė. „Jos laiškas - labai asmeninis, ne šabloninis, su aiškia motyvacija. Panašu, jog Orinta su pardavimais, marketingu jau yra susidūrusi per bandymus ir sukaupė patirties, tad tikrai manau, jog tikslinis išsilavinimas tokiai asmenybei būtų ypatingai vertinga dovana. Mergina yra ambicinga, veržli, turinti aiškų tikslą, kurio savo jėgomis siekia gana išradingai. Būtent tokie ir turėtų būti Tarptautinio verslo mokyklos studentai", - teigė „Search Group Vilnius" atstovė.

„Skelbimą apie galimybę laimėti stipendiją magistrantūrai anglų kalba radau visai netikėtai ir beveik jam pasibaigus. Iki paskutinio termino, kada dar galima siųsti laiškus, buvo likusi vos diena. Žinojau, kad bus daug konkurentų, nepaisant to, nusprendžiau pabandyti. Rašydama motyvacinį laišką, tikėjau, jog komisijos nariai supras, kad šių studijų man reikia iš tikrųjų, o ne dėl diplomo, kuriuo galėčiau pasigirti prieš aplinkinius. Esu diplomuota muzikė, tačiau po studijų dėl tam tikrų asmeninių aplinkybių mano profesinis gyvenimas pasisuko visai kita kryptimi. Didžiausią patirtį turiu verslo konsultacijų srityje. Dabartinis mano darbas taip pat susijęs su verslo konsultacijų paslaugomis, kurias daugiausia teikiame Norvegijos įmonėms. Nors lankiau daugybę kursų ir seminarų, ir savęs nelaikau visiška naujoke šioje srityje, jaučiu marketingo, vadybos, pardavimo žinių stygių. Esu įsitikinusi, kad Tarptautinio marketingo ir prekybos studijos anglų kalba užpildys mano žinių bei kompetencijų spragas su kaupu ir taps tvirtu karjeros pagrindu", - pasakojo stipendijos laimėtoja O.Jasudaitė - Narbutienė.

Aktyviai reaguodama į darbo rinkos poreikius ir pokyčius, Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla (VU TVM) nuo šių mokslo metų plečia studijų programų anglų kalba pasirinkimą. Studentai dabar gali rinktis Tarptautinio verslo bakalauro, jungtinę VU TVM ir VU TSPMI bakalauro studijų programą „Verslas ir politika Vidurio ir Rytų Europoje" beiTarptautinio marketingo ir prekybos magistrantūros studijas anglų kalba.

VU TVM direktoriaus Juliaus Niedvaro teigimu, mokykla siekia, jog studijos būtų prieinamesnės kuo daugiau gabių, talentingų, kūrybingų ir iniciatyvių jaunuolių. „Įgyvendiname aktyvią stipendijų politiką - kasmet skiriame vis didesnes sumas stipendijoms, kuriomis studentai gali apmokėti visą pasirinktos studijų programos kainą ar jos dalį" - tvirtino J.Niedvaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius