Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 16

Padidėjęs kraujospūdis – dažniausiai pasitaikantis sutrikimas poilsiaujant pajūryje

Ilgieji savaitgaliai - pats darbymetis policijos pareigūnams bei medikams, nes poilsiautojai linkę pernelyg atsipalaiduoti.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Kraujospūdis

Ilgieji savaitgaliai - pats darbymetis policijos pareigūnams bei medikams, nes poilsiautojai linkę pernelyg atsipalaiduoti. Žmonės praranda budrumą tiek keliuose, tiek būdami gamtoje, pajūryje. Tačiau pačių medikų teigimu, pastaruoju metu žmonės darosi vis sąmoningesni, sveikata profilaktiškai pradeda rūpintis net per atostogas. Taip tvirtina Palangoje miestiečiams bei miesto svečiams nemokamai sveikatą ilgąjį žolinių savaitgalį tikrinę gydytojai.

Jūratės ir Vytauto gatvių kampe įsikūrusio sveikatos ir grožio specialistų paviljono neaplenkė daugiau nei 600 savo sveikatai neabejingų žmonių. Maždaug 70 procentų visų besikreipusiųjų į medikus skundėsi padidėjusiu kraujospūdžiu.

„Šiltuoju metų laiku, ypač per karščius, viena dažniausių problemų - smegenų kraujotakos, širdies ritmo sutrikimai, kraujospūdžio svyravimai, galvos svaigimai. Aišku, sunkiausia būna žmonėms, kurie turi širdies ir kraujagyslių problemų, ypač vyresniems, turintiems kraujospūdžio bėdų, bet savijauta vasarą dėl šių priežasčių gali pablogėti ir sveikiems asmenims", - pasakojo bendrosios praktikos gydytoja Dalia Žeibienė. Anot gydytojos, karštis ir nepakankamas skysčių kiekis skatina kraujospūdį mažėti, todėl žmonės, vartojantys vaistus nuo aukšto kraujospūdžio, jaučiasi tikrai blogai - dėl karščio išsiplečia kraujagyslės, mažėja kraujospūdis, svaigsta galva, juntamas mieguistumas, gali pritemti sąmonė. „Padėjome ir patarėme visiems, kurie į mus kreipėsi", - teigė D. Žeibienė.

Poilsiautojai sveikatos ir grožio paviljone taip pat galėjo pasikonsultuoti su gydytoja dermatovenerologe, akių ligų specialiste bei profesionalia kosmetologe. Buvo atliekami nemokami cholesterolio bei gliukozės kiekio kraujyje tyrimai, matuojamas kraujo spaudimas, tikrinamas regėjimo aštrumas. Gydytoja dermatovenerologė dermatoskopu visiems norintiems patikrino odoje esančių apgamų būklę, paaiškino, kaip atpažinti piktybinius odos darinius ir kaip teisingai reikėtų degintis, kad neigiamas saulės poveikis odai būtų kuo mažesnis.

„Nors saulė jau nebėra tokia kaitri, kaip vidurvasarį, nemažai besikreipusių žmonių buvo nustatyti lengvi nudegimo požymiai. Tai - neteisingo deginimosi pasekmė, kai nenaudojami kremai, apsaugantys nuo saulės", - tvirtino dermatovenerologė Inga Kiselienė. Gydytojos teigimu, akivaizdu, kad žmonės vis dar turi per mažai žinių apie saulės daromą žalą.

Anot gydytojų, kurie dalyvavo Palangoje vykusioje nemokamoje sveikatos tikrinimo akcijoje, džiugu, kad vis didesnė visuomenės dalis savimi rūpinasi profilaktiškai. Tai padeda išvengti rimtų ligų, užkerta joms kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius