-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 07

Palangoje meningokokine infekcija užsikrėtė vienuoliktokas

Ketvirtadienį, apie 12 val. dienos, Palangos senojoje gimnazijoje buvo sušauktas skubus mokytojų pasitarimas.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Živilė Karevaitė, www.jaunimogidas.lt

Ketvirtadienį, apie 12 val. dienos, Palangos senojoje gimnazijoje buvo sušauktas skubus mokytojų pasitarimas. Jau po keliasdešimt minučių mokytojai savo klasėms pranešė, kad pamokos atšaukiamos iki pirmadienio, o mokiniai privalo skubiai palikti mokyklą. Ji bus ruošiama dezinfekcijai.

Mokiniai buvo įspėti nepanikuoti, patarta grįžus namo nusiprausti, kuo dažniau vėdinti patalpas bei nekontaktuoti su bendraamžiais dar keletą dienų. Visiems, staiga pasijutusiems blogai, įsakyta nedelsiant kreiptis į medikus.

Visi vienuoliktokai, sukviesti į salę, buvo apklausti, ar turėjo bet kokį artimesnį ryšį su meningokokine infekcija užsikrėtusiu mokiniu. Iš viso tokių suskaičiuota per šešiasdešimt. Visi jie privalės pasiskiepyti jau šiandien  į Palangos miestą atsiųstais skiepais. Dieną Palangos poliklinikos buvo pilnos žmonių, norinčių paskiepyti savo vaikus.

Vakar Senojoje gimnazijoje mokiniai paleisti iš pusės pamokų, šiandien nei mokiniai, nei mokytojai į mokyklą nebus įleidžiami.

Užsikrėtęs vaikinas blogai pasijuto trečiadienio naktį, staiga stipriai pakilus temperatūrai, pradėjus berti odą bei stipriai skaudėti galvą. Jis buvo išvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Šiuo metu jo būklė sunki.

Trečiadienį nuo tos pačios infekcijos mirė Vilniaus Jono Basanavičiaus devintokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius