Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 09

Panevėžio jaunimas taria: „Man ne dzin“

Gegužės 7-osios dienos popietę miesto širdyje – Laisvės aikštėje vyko Panevėžio jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ (PAS) kartu su Panevėžio socialdemokratinio...
Man ne dzin
Man ne dzin

Gegužės 7-osios dienos popietę miesto širdyje – Laisvės aikštėje vyko Panevėžio jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ (PAS) kartu su Panevėžio socialdemokratinio jaunimo sąjunga, Panevėžio liberaliu jaunimu, Panevėžio jaunųjų konservatorių lyga, Panevėžio jaunimo organizacija DARBAS ir Panevėžio jaunimo darbo centru organizuotas renginys miesto jaunimui. Renginio pradžioje miesto meras Vitalijus Satkevičius pasveikino jaunimą už pilietiškumą ir palinkėjo būti aktyviais rinkėjais artėjančiose LR prezidento ir Europos parlamento rinkimuose. Vėliau Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos regioninių reikalų koordinatorė Gintarė Alubardaitė pristatė visoje Lietuvoje vykstančia pilietiškumo skatinimo kampaniją „Man ne dzin“, kuri šaltą trečiadienį vieši Panevėžyje. Nepamiršo miesto jaunimo ir Lietuvos socialdemokratų partijos bei Tautininkų sąjungos kandidatai į Europos parlamentą.

Renginyje svečiavosi Vytauto Mikalausko menų gimnazijos kortetisčių kvartetas ir solistė Judita Lebedevaitė, Juozo Miltinio gimnazijos atlikėjai Greta Aukštuolytė, Goda Lenčinskaitė, Greta Šaduikytė, Paulius Drabulis, Panevėžio moksleivių namų šokių grupė „Selevy“, Break dance šokėjai Airidas Baltrušaitis, Modestas Cedronas, Dimitrijus Grobovas, muzikantas Vaidas Dzežulskis ir savo sukurta šokių muzika renginį užbaigė Panevėžio DJ – ėjai.

Renginio metu jaunimas buvo kviečiamas generalinei repeticijai prieš artėjančius rinkimus. Kiekvienas Laisvės aikštėje apsilankęs jaunuolis galėjo išreikšti savo nuomonę 2 klausimais: „Sprendžiu pats“ ir „Už mane nuspręs kiti“.

„Džiugu, kad 91 proc. balsavusių jaunuolių patys sprendžia, kas vadovaus Lietuvai, kas juos atstovaus Europos parlamente. Tai dar kartą įrodo, kad jaunimas lieka pilietiškas, kad jaunimui svarbu, kokioje Lietuvoje jie gyvena, kad jam ne dzin“, – džiaugėsi PAS valdybos pirmininkas Borisas Bylinskis.

Europe Direct Panevėžio informacijos centras visus praeivius supažindino su Europos sąjungos struktūra, jos vienetais bei suteikė daug naudingos informacijos apie jaunimo galimybes bei perspektyvas.

„Man ne dzin” – tai nepolitinė informacinė pilietiškumo skatinimo kampanija, kurios ištakos siekia dar 2004 metus, kai Lietuvos piliečiai pirmą kartą dalyvavo Europos Parlamento rinkimuose. Tuo metu LiJOT kartu su savo organizacijomis ėmėsi iniciatyvos skatinti jaunimo pilietiškumą, naudojimąsi balsavimo teise ir Europos Sąjungos demokratiškumo vertybes. „Man ne dzin“ jau 10 metų organizuojama prieš kiekvienus nacionalinius ir Europos Sąjungos rinkimus, skatinant jaunus žmones balsuoti ir aktyviai dalyvauti pilietiniame gyvenime, pateikianti pagrindinę informaciją apie sprendimų priėmimą, demokratinius procesus šalyje, leidžianti gyvai susitikti su sprendimų priėmėjais ir suteikianti jauniems žmonėms galimybę apgalvotai rinktis savo kandidatus.

Man ne dzin
Man ne dzin
Man ne dzin
Man ne dzin

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius