Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 26

Parengta Vilniaus troleibusų schema

Viešuoju transportu besidomintis Eugenijus nusprendė sukurti Vilniaus troleibusų schematinį žemėlapį. Ši mintis kilo pasižvalgius po didžiųjų pasaulio miestų visuomeninio...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Viešuoju transportu besidomintis Eugenijus nusprendė sukurti Vilniaus troleibusų schematinį žemėlapį.

Ši mintis kilo pasižvalgius po didžiųjų pasaulio miestų visuomeninio transporto schemas. Dažniausiai juose autobusai vaidina antraeilį vaidmenį, o pirmu smuiku griežia metro ar kitas bėginis transportas.

Panašiai Vilniuje pagrindinį vaidmenį atlieka troleibusai. Nors jie rieda ne bėgiais, tačiau važiuoja keliomis fiksuotomis linijomis. Vielabraukiai kursuoja tik 20-čia (jei 18-ąjį ir 18-ąjį A skaičiuotume kaip atskirus maršrutus) maršrutų, tačiau pakankamai dažnai. Dėl to troleibusai, kaip pagrindinė susisiekimo priemonė Vilniuje, turi panašumų su metropoliteno sistema.

Troleibusai, be abejo, nėra priskiriami prie greitojo transporto (ang. „rapid mass transit"), kaip minėti metro traukiniai, ir lygiagrečiai juos lyginti būtų visiškai nekorektiška, bet vis dėlto tai yra sąlyginai greičiausia ir dažniausiai kursuojanti visuomeninio transporto rūšis, kuria šiuo metu galime naudotis Vilniuje. Todėl manau, kad troleibusų sistema nusipelno atskiro žemėlapio.

Schemos stilius „nusižiūrėtas“ nuo Vokietijos didžiųjų miestų Berlyno ir Frankfurto metro schemų. Piešimui naudojau kompiuterinę programą „Adobe Illustrator“, kuri suteikia galimybę piešti vektorinius atvaizdus.

„Šį projektėlį darau vedamas smalsumo ir jam nebuvo planuota jokio konkretaus pritaikymo. Bet jeigu ką nors domina panaudoti šį žemėlapį kur nors, ar norėtų prisidėti prie jo vystymo – susisiekite“, – sakė Eugenijus Radlinskas.

Kol kas planuoju laisvalaikiu ir toliau plėtoti šią schemą, po truputį pridedant minėtus dalykus ir atnaujintant maršrutus, esant pasikeitimams.

Schemos peržiūra >>>

Daugiau naujienų, susijusių viešuoju transportu – http://entuziastai.marsrutai.lt

Viešojo transporto entuziastai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius