Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 28

Paskaitoje – atsakymai, ką daryti įsigijus nekokybišką prekę

Šį mėnesį Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos (TTVAM) iniciatyva įsteigtos Jaunojo vartotojo švietimo akademijos pirmoji paskaita pritraukė daugiau nei 60 moksleivių...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šį mėnesį Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos (TTVAM) iniciatyva įsteigtos Jaunojo vartotojo švietimo akademijos pirmoji paskaita pritraukė daugiau nei 60 moksleivių iš Vilniaus miesto vidurinių mokyklų ir gimnazijų. Išklausius visą penkių paskaitų ciklą moksleiviai gaus pirmąjį diplomą savo gyvenime.

„Vartotojų teisės pažeidžiamos beveik kasdien. Nelikite abejingi!  Akademijos paskaitose Jums nebus rašomi pažymiai, tad  būkite kūrybingi, iniciatyvūs, atsipalaiduokite ir nebijokite bendrauti su mūsų dėstytojais“, – susirinkusius moksleivius drąsino TTVAM Teisės fakulteto dekanas doc. dr. Raimundas Kalesnykas.

„Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, kiekvienas iš mūsų turime teisę laisvai keliauti, įsigyti prekes ir paslaugas, tačiau dažnai nežinome, jog įsigijus nekokybišką prekę valstybėje narėje turime teisę reikalauti pakeisti prekę kita, sumažinti kainą, pašalinti trūkumus arba atgauti pinigus“, – sveikinimo kalboje pabrėžė Akademijos koordinatorius TTVAM teisės fakulteto Viešosios ir privatinės teisės katedros vedėjas Andrius Juškys.

Įvadinėje paskaitoje kalbėta  apie bendruosius vartotojų teisės principus ir konkrečias vartotojų teises Europos Sąjungoje. Su jomis Akademijos dalyvius supažindino Europos vartotojų centro teisininkė patarėja Jaunė Dalinkevičiūtė. Paskaitoje nagrinėta, ką daryti įsigijus nekokybišką prekę kitoje Europos Sąjungos valstybėje narėje, į ką reikėtų atkreipti dėmesį užsisakant prekę interneto parduotuvėje kitoje valstybėje narėje, kur ieškoti informacijos ir į ką kreiptis, jei pažeistos vartotojų teisės.

Kita Jaunojo vartotojo švietimo akademijos paskaita, kurioje bus diskutuojama apie maisto produktus, ką reikėtų žinoti juos pasirenkant ir ką daryti, jei nusipirktas maisto produktas yra nekokybiškas, vyks balandžio 7 d. 16 val. Akademijos dalyviai pristatys ir pirmuosius namų darbus – savo sukurtas maisto produktų pakuotes ir atitinkamam produktui parengtą reklamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius