Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 26

Paskutinio skambučio šventės kaina

Jau šią savaitę Lietuvos abiturientams nuskambės paskutinysis skambutis – mokyklų klases paliks tūkstančiai abiturientų. Paskutinis skambutis – iškilminga ir svarbi šventė, bet kokia išties yra jos kaina?
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Šventės

Šių metų dvyliktokai – išskirtiniai. Turbūt ne vienos mokyklos istorijoje jie vieninteliai pradėjo laikyti brandos egzaminus, dar nebaigę mokyklos... Jau šią savaitę Lietuvos abiturientams nuskambės paskutinysis skambutis – mokyklų klases paliks tūkstančiai abiturientų. Paskutinis skambutis – iškilminga ir svarbi šventė – jos metu vyriausieji moksleiviai perduoda „testamentą“ vienuoliktokams bei atsisveikina su savo auklėtojais. Bet, kokia išties yra šios šventės kaina?

„Suknelės paskutiniui skambučiui pradėjau ieškoti dar žiemą, nes tuomet parduotuvėse vyko išpardavimai. Bet daug sutaupyti nepavyko, nes buvo išparduodamos žiemos kolekcijos... Juokingiausia, kad už suknelę sumokėjau mažiau, nei už batelius“ – sako abiturientė Eglė. Suknelės paieškos – vienas didžiausių galvos skausmų dvyliktokėms. Neretai – ir jų tėvams. Pastaruoju metu išpopuliarėję įvairūs mainų portalai mirgėte mirga nuo pasiūlymų įsigyti „tik kartą dėvėtą suknelę“, nors vis dėlto nemaža dalis pirkėjų renkasi ir internetines parduotuves, dažnai – siunčiančias prekes ir iš užsienio.

„Suknelę man atsiuntė per mažiau nei savaitę, už atsiuntimą mokėti nereikėjo. Internetiniame puslapyje buvo nurodyti visi prekės duomenys, kurių man reikėjo, tad nebijojau užsisakyti internetu. Džiaugiuosi, kad nesutiksiu bendraklasių su tokiomis pat suknelėmis, nes maniškė – iš Jungtinės Karalystės“, - džiaugėsi Urtė. Merginos, paklaustos, kiek joms kainuos paskutiniojo skambučio šventė prasitarė, kad tėvelių pinigines teko paploninti ne mažiau nei 250 litų.

Dauguma panelių mano, kad problema „ką apsirengti“ vaikinams negalioja. Savo ruožtu vyrai griežtai su tuo nesutinka. Abiturientas Justas pastebėjo, jog parduotuvėse sunku rasti išskirtinį kostiumą, tuo tarpu moteriškų drabužių parduotuvėse prekių pasirinkimo panelėms tikrai netrūksta. Didžiausias vaikinų pranašumas prieš bendraklases – jiems nereikia pirkti atskirų kostiumų visoms abiturientų šventėms, kurių tikrai netrūksta – pradedant rugsėjo pirmąja, šimtadieniu, paskutinio skambučio švente ir, žinoma, baigiant, išleistuvėmis.

Taigi, būti abiturientu - nepigus malonumas, bet ir čia galima rasti išeitį – dėvėtų rūbų parduotuvėse nesunku rasti naujų ir originalių drabužių net didžiausioms šventėms, o mainyti nenaudojamus batelius į kitus – nieko nekainuoja. Abiturientai, būkite išradingi!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius