Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Pavasarį daiktus aktyviausiai dovanojo studentai

Visą pavasarį socialinis projektas Pagalbadaiktais.lt įvairiose organizacijose, jų renginiuose įgyvendino akcijas „Nebūk daiktistas“, kuriose buvo padovanota virš 400 daiktų....

Visą pavasarį socialinis projektas Pagalbadaiktais.lt įvairiose organizacijose, jų renginiuose įgyvendino akcijas „Nebūk daiktistas“, kuriose buvo padovanota virš 400 daiktų. Organizacijos laisvai pasirinko akcijos vykdymo laikotarpį, būdus, kaip ją įgyvendins, ir ragino savo darbuotojus, savanorius ar aplinkinius žmones paaukoti jiems nebereikalingus daiktus sunkiau gyvenantiems žmonėms – Pagalbadaiktais.lt stokojantiems. 


Socialiai atsakingos iniciatyvos ėmėsi tiek verslo, tiek valstybinio, tiek nevyriausybinio sektoriaus atstovai iš tokių organizacijų, kaip Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, „Vilniaus buhalterių grupė“, „Mano drabužiai“ ir „Mūsų mažyliai“, Kauno mamyčių turgelis, Erasmus student network (ESN) Lithuania ir kt. Pastaroji studentų organizacija ir buvo pati aktyviausia daiktų dovanotoja visą pavasarį vykusiose akcijose.


„Įgyvendindami akciją „Nebūk daiktistas“ šį pavasarį įtraukėme net tik per Erasmus programą atvykusius užsienio studentus, bet ir lietuvius, gyvenančius bendrabučiuose, norint parodyti, jog studentai yra ne tik mobilūs, tolerantiški, bet ir socialiai atsakingi“, – teigė projekto „Social Erasmus“ koordinatorė Kristina Selezniova. Mergina savo iniciatyva akcijas sėkmingai pradėjusi Vilniaus universiteto ESN sekcijoje antidaiktizmu užkrėtė ir daug kitų Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų.


„Ilgai raginti organizacijas prisidėti prie akcijos „Nebūk daiktistas“ nereikėjo – jos pačios sužinojusios apie galimybę prisijungti inicijavo gerumo akcijas“, -  džiaugėsi Pagalbadaiktais.lt vadovė Marija Šaraitė. Anot jos, tai rodo, kad vystantis aukojimo kultūrai Lietuvos visuomenėje vis daugiau žmonių supranta dalijimosi daiktais, pagalbos vargstantiems svarbą bei savanoriškai prie to prisideda.


Pavasarį prasidėjusios akcijos yra tęstinis procesas, nes prisijungusios organizacijos planuoja reguliariai rengti jau išbandytas daiktų dovanojimo akcijas, o Pagalbadaiktais.lt komanda kviečia dar daugiau organizacijų įvairiomis formomis įgyvendinti „Nebūk daiktistas“ iniciatyvas.


Pagalbadaiktais.lt – visiems Lietuvos gyventojams atviras gerumo tinkas, kuris jungia žmones, kuriems reikia pagalbos daiktais ir tuos, kurie gali jiems padėti.

Parengė: Laura Garunkštytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius