Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 08

Požeminėje perėjoje tyko pavojai (nuotraukos, atnaujinta balandžio 11 d.)

Reporterė Monika įspėja, kad vienoje iš Kauno požeminių perėjų pasitinka ne tik tamsa, drėgmė ir smarvė, bet ir žiojinčios skylės, pridengtos medžio plokštėmis.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Dažnas pėstysis vengia požeminių perėjų ir stengiasi jas apeiti. Neretas netgi rizikuoja gyvybe ir bėga skersai gatvės, kurioje vyksta intensyvus eismas, užuot leidęsis į tamsią ir nemalonią požeminę perėją. Jau ne kartą spaudoje rašyta apie tokiose vietose tykančius vagis bei smurtautojus, jau nekalbant apie kitus nemalonumus, tokius kaip nuolatinę tamsą, drėgmę ir smarvę, sklindančią nuo čia dažnai laiką leidžiančių benamių.

Viena tokių perėjų yra itin judrių Kauno gatvių – Savanorių ir Taikos prospektų sankryžoje. Kaskart, kai tenka ja eiti, apima nemalonus jausmas dėl čia esančios nešvaros, prietemos, dažnai sutinkamų asocialių asmenų, žiemą – slidžių laiptų. Dažnai tenka girdėti apie apiplėšimus šioje perėjoje, tačiau nuo šiol tai ne vieninteliai tykantys pavojai. Vos tik nusileidus laipteliais, žmones pasitinka staigmena – žiojinčios skylės, pro kurias matosi vanduo. Ne kiekvienas skubantis praeivis spėja pastebėti tokias skyles ir gali sunkiai susižeisti, be to net ir vietomis uždengti medienos sluoksniai yra netvirti ir užlipus ant tokio „tiltelio“ baisu kartu su juo visu neįkristi į duobę.

Belieka tikėtis, kad atsakingi asmenys pastebės šią situaciją ir miesto gatvių duobių „lopymą“ papildys ir požeminių perėjų skylių grindyse tvarkymu.

Grotelės buvo pavogtos, netrukus jas pakeis naujos

Pirmadienį (balandžio 11 d.) Kauno miesto savivaldybės kolegija nusprendė skirti 18 tūkst. litų iš administracijos direktoriaus rezervo fondo šios požeminės perėjos (Savanorių pr. ir Tvirtovės al. sankryžoje) lietaus grotelėms sutvarkyti.

„Metalinės grotelės iš požeminės perėjos buvo pavogtos. Bendrovė „Kauno vandenys“ vietas, kur buvo pavogtos grotelės, laikinai uždengė medinėmis plokštėmis. Šios nuo drėgmės sulūžo, perėjoje tapo nesaugu vaikščioti akliesiems ir silpnaregiams, todėl Ekstremalių situacijų komisija nusprendė prašyti skirti lėšų jos sutvarkymui“, - sakė miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak A.Pakalniškio, metalinės grotelės bus pakeistos gelžbetoninėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius