-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 15

Pratęsiama nacionalinio moksleivių konkurso „Švari kalba – švari galva“ dalyvių registracija

Šiemet jau ketvirtą kartą 6–10 klasių moksleiviai kviečiami prakalbinti kompiuterį lietuviškai – dalyvauti nacionaliniame konkurse „Švari kalba – švari galva“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šiemet jau ketvirtą kartą 6–10 klasių moksleiviai kviečiami prakalbinti kompiuterį lietuviškai – dalyvauti nacionaliniame konkurse „Švari kalba – švari galva“. Jo pagrindinis tikslas – skatinti jaunąją kartą elektroninėje terpėje vartoti lietuviškus rašmenis ir taisyklingą lietuvių kalbą.

Moksleiviai, norintys dalyvauti konkurse, turi registruotis interneto svetainėje www.lituanika.lt Dalyvių registracija pratęsiama iki vasario 18 d.

Pirmasis konkurso etapas vyks vasario 21–25 dienomis. Konkursines lietuvių kalbos užduotis moksleiviai atliks visi kartu savo mokyklų kompiuterių klasėse, nuo 9 val. ryto iki 17 val. vakaro. Iš anksto neužsiregistravę moksleiviai konkurse dalyvauti negalės. Iš I etapo į II pateks po dvidešimt kiekvienos klasės geriausių konkursantų – šeštokų, septintokų, aštuntokų, devintokų ir dešimtokų. Planuojama II etapo varžybų, kurios vyks Vilniuje, data – kovo 16 d. Teisingiausiai visas užduotis atlikęs kiekvienos klasių grupės mokinys taps nugalėtoju. Jei tokių bus ne vienas, laimės tas, kuris visas užduotis be priekaištų atliks greičiausiai.

„Jau nuo sausio vidurio tiek iš pedagogų, tiek iš pačių moksleivių sulaukiame elektroninių laiškų ir skambučių su klausimais apie konkursą. Daugelis mokyklų jam skrupulingai ruošiasi, treniruojasi spręsdami testus. Toks mokinių požiūris išties pagirtinas. Tai rodo, kad jie į savo gimtąją kalba žiūri išties atsakingai“, – įsitikinęs konkurso sumanytojas, „Tilde IT“ direktorius Vaclovas Pranskūnas.

Planuojama, jog ketvirtojo nacionalinio moksleivio konkurso „Švari kalba – švari galva“ nugalėtojai ir jų lietuvių kalbos mokytojai bus pagerbti ir apdovanoti kovo 16 dieną Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose rengiamos specialios šventės metu. Konkurso globėja –Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Konkursą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Valstybinė lietuvių kalbos komisija, kalbinių technologijų plėtojimu užsiimanti bendrovė „Tilde IT“ ir ryšių su visuomene agentūra Strateginių komunikacijų centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius