-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Prekyba automobiliais internete: neužkibkit ant sukčių kabliuko!

Štai dar vienas atvejis, kai sukčiai apgaulės būdu iš Jūsų bando išvilioti pinigus. Taigi pabandysiu savo atvejį aprašyti ir pateikti kelias nuotraukas, kad netaptumėt šių sukčių aukomis.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Prekyba

Štai dar vienas atvejis, kai sukčiai apgaulės būdu iš Jūsų bando išvilioti pinigus. Taigi pabandysiu savo atvejį aprašyti ir pateikti kelias nuotraukas, kad netaptumėt šių sukčių aukomis.

Pardavinėdamas automobilį viename iš automobilių pardavimo portalų, gavau  el. laišką, kuriame pirkėjas rodo susidomėjimą mano parduodamu automobiliu, klausia apie jo būklę, prašo daugiau nuotraukų, klausia kainos ir t.t. Po to pasiūlo už automobilį sumokėti per Paypal apmokėjimo sistemą bei padengti transportavimo išlaidas. (Tariamas pirkėjas sako esąs iš Didžiosios Britanijos). Galiausi mes sutariame visas sandorio detales ir aš jam nurodau savo Paypal adresą, į kurį pirkėjas turi pervesti pinigus.

Po keletos dienų gaunu štai tokius el. laiškus (žr. nuotraukose). Juos paskaitęs, aišku, nudžiugau, bet vėliau pastebėjau, kad „sukčius“ pervedė daugiau pinigų, nei mes prieš tai tarėmės. Paklaustas dėl ko tai buvo padaryta, jis nurodė, kad tai yra pinigai skirti mašinos trasportavimui, kuriuos aš turiu sumokėti jo nurodytai pervežimo kompanijai. Gautuose laiškuose taip pat norodoma, kad mano pinigai gauti už mašiną yra įšaldyti tol, kol aš nepervesiu pinigų už mašinos transportavimą nurodytai kompanijai. (Pinigus turiu sumokėti iš savo kišenės, kuriuos vėliau atgausiu, kai sąskaita bus „atšaldyta“).  Kandangi nesu patiklus ir nuo pat pradžių į viską žiūrėjau gana nepatikliai, nutariau patikrinti ar egzistuoja tokia kompanija (nieko konkretaus neradau), tuomet tikrinau duotus rekvizitus (paieškos taip pat buvo bevaisės), galiausiai paprašiau draugo pagalbos, kad jis atsiųstų man pinigų užklausimą per Paypal apmokėjimo sistemą, norėdamas pamatyti kaip atrodo kiti Paypal sistemos laiškai, nes nebuvau anksčiau matęs. Ir štai gavau tokį laišką (žr. nuotraukoje).

Ar pastebėjote skirtumą tarp šio ir prieš tai mano pateiktų laiškų? Laiško esmė tokia pati, bet pažvelkit įdėmiau į kitus  paveiksliukus, kur pažymėta raudonai. Sulyginęs tariamus Paypal laiškus su orginaliais, pastebėjau skirtumą tarp el. pašto adresų, pirmieji gauti buvo be ženkliuko nurodančio, kad tai yra saugus elektroninis laiškas, kuris paprastai būna siunčiamuose laiškuose iš Paypal sistemos.

Taigi, taip vos netapau sukčių auka ir nenuėjau į banką sumokėti „kažkam“ už „kažką“ 400 svarų. Tikiuosi, ir Jūs atkreipsite dėmesį, iš ko gaunate laiškus, ir perspėsite savo draugus, kad nepakliūtų į tokias pinkles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius