-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 27

Rinkiminės agitacijos draudimas – nei motais (nuotraukos)

15min.lt skaitytojas atsiuntė keletą nuotraukų, kuriose užfiksuota, jog rinkiminė agitacija dar buvo vykdoma ir sekmadienio rytą.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

15min.lt skaitytojas atsiuntė keletą nuotraukų, kuriose užfiksuota, jog rinkiminė agitacija dar buvo vykdoma ir sekmadienio rytą.

„Seimo nario agitacija balsuoti už nepartinius kandidatus Šiaulių mieste dar sekmadienio rytą buvo vykdoma socialiniame tinklalapyje „Facebook“. Šios nuotraukos buvo padarytos sekmadienį apie 11 val., o kaip žinome, rinkimų agitacijos draudimas įsigaliojo jau šeštadienio naktį, valandą po vidurnakčio“, – piktinasi skaitytojas.

Pagal įstatymą, rinkimų agitacija draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos, išskyrus nuolatinę vaizdo agitaciją tam skirtose vietose, jeigu ji iškabinta likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios.

Agitacijos draudimo laikotarpiu jokių vaizdo rinkimų agitacijos priemonių, išskyrus tas, kurias išleido Vyriausioji rinkimų komisija, negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

„Na, o čia akivaizdžiai galima įžvelgti politiko skleidžiamą informaciją, kuria siekiama paveikti rinkėjų motyvaciją balsuojant rinkimuose, taip pat pateikta nuoroda susipažinimui su jų idėjomis, tikslais ir programa“, – rašo skaitytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius