Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31

Rugsėjo pirmąją Vilniuje bus išrinktas šauniausias pirmokas (nuotraukos)

Rugsėjo 1-ąją, ketvirtadienį, Vilniuje pirmą kartą organizuojami „Šauniausio pirmoko rinkimai".
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Rugsėjo 1-ąją, ketvirtadienį, Vilniuje pirmą kartą organizuojami „Šauniausio pirmoko rinkimai". Prekybos ir pramogų centre „Ozas" vyksiančiame renginyje susirungsiantiems vaikams ypač pravers drąsa ir gebėjimas laisvai bendrauti. Šiais bruožais, pasak pradinių klasių pedagogų, dabar pasižymi dažnas pirmokas, tačiau daugeliui trūksta elementarių kasdienio gyvenimo žinių bei savarankiškumo.

„Nėra sutariama, ar ir kaip vaikas turėtų būti pasiruošęs mokyklai. Vieni tėveliai mano, kad mokykla - kaip tik ta vieta, kurioje turėtų būti pasirūpinta vaiko ugdymu, o kiti dar ikimokyklinuką veda į įvairias lavinimo įstaigas. Tuomet mes, mokytojai, susiduriame su dilema, kai klasėje atsiranda skirtingo lygio ir pasiruošimo vaikų grupės", - teigia pradinių klasių mokytoja Rita.

Pasak jos, pastarųjų metų patirtis rodo, kad didžioji dalis pirmokėlių mokyklą lankyti pradeda jau mokėdami skaityti, tačiau dažnai neturi elementarių kasdienio gyvenimo žinių, negeba pasirūpinti savimi. „Svarbiausia ugdyti vaiko socialinius įgūdžius, kad jis būtų kuo savarankiškesnis. Tiesa, svarbu pastebėti ir tai, kad dabar pirmokėliai - labai drąsūs ir laisvai bendrauja", - sako pradinių klasių mokytoja.

Būtent šios savybės ir bus svarbios varžantis dėl šauniausiojo pirmoko vardo - 12 originaliausiai prisistačiusių finalistų atliks užduotis pastabumui ir greičiui, spręs linksmosios matematikos uždavinius, turės gražiai užrašyti savo vardą. Finalistus vertins renginio žiūrovai, o „Šauniausiam pirmokui" ir jo tėveliams atiteks 500 Lt „Ozo" dovanų kuponas.

Šventinį mokslo metų pradžios savaitgalį, rugsėjo 1-4 d., „Oze" taip pat vyks „Laisvalaikio užimtumo mugė", skatinanti kūrybingą ir aktyvų vaikų laisvalaikį - jos metu prisistatys ir apie savo veiklą pasakos apie 30 Vilniuje veikiančių laisvalaikio, sporto, meno ir pramogų klubų bei mokyklėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius