Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 09

Sausio 13 d. startuoja iniciatyva „Neužmirštuolė“

Žymūs visuomenės, meno ir politikos veikėjai bei organizacijos buriasi į nacionalinę iniciatyvą „Neužmirštuolė“, kurios esmė – paraginti visus Lietuvos gyventojus per Laisvės gynė...

Žymūs visuomenės, meno ir politikos veikėjai bei organizacijos buriasi į nacionalinę iniciatyvą „Neužmirštuolė“, kurios esmė – paraginti visus Lietuvos gyventojus per Laisvės gynėjų dieną į atlapą įsisegti vieningą ženkliuką – Neužmirštuolės žiedą. Simbolį orios, savarankiškos ir sėkmės Lietuvos.

„Neužmirštuolė“ – tai popierinė gėlė, kurią prie savo širdies sausio 13 d. įsisegti kviečia kultinės grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, rašytojas bei žurnalistas Andrius Užkalnis, Šv. Kristoforo orkestro vadovas prof. Donatas Katkus, „World Economic Forum“ tinklo Lietuvoje įkūrėjas Mykolas Majauskas, visuomenininkas, nevyriausybinių organizacijų steigėjas Tadas Langaitis, televizijos laidų vedėjas, aktorius Algis Ramanauskas – Greitai, Žinių naujienų autorius ir vedėjas Timūras Augucevičius, aktorė Regina Varnaitė. Iniciatyvos autoriai tikisi „Neužmirštuolę“ įtvirtinti kaip kovojusiųjų už Lietuvos laisvę simbolį.

„Palaikome akcijos siekį parodyti, kad jauni žmonės neužmiršo laisvės kovotojų – Lietuvos nepriklausomybės kovų dalyvių, partizanų ir Sausio 13-osios žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų – ir jų aukos. Todėl Sausio 13-ąją raginame įsisegti prie savo širdies neužmirštuolės žiedą – atminties ir pagarbos laisvės kovotojams ženklą bei taip priminti, kodėl esame laisvi“, – sako Mantas Zakarka, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas. 

„Žuvusius ir nukentėjusius kovojant už Lietuvos laisvę atminkime ne liūdesiu, o džiaugsmu ir dėkingumu. Parodykime, jog jų dovana ateities kartoms neliko pamiršta. Parodykime, kad  mūsų daug. kad esame dėkingi“, – teigia Rolandas Šegžda, Tautinės Lietuvių studentų korporacijos „Neo-Lithuania“ pirmininkas.

Šios organizacijos taip pat prisideda prie iniciatyvos.

Gėlės žiedo simbolis pasirinktas norint parodyti pagarbą kovotojams už laisvę, o neužmirštuolės pavadinime užkoduota mintis, jog kovotai yra nepamiršti ir šiandien. Iniciatyvą lydės šūkis „Aš prisimenu, kodėl esame laisvi“.

Šiais metais ketinama išdalinti apie 20 000 ženkliukų „Neužmirštuolių“ per Laisvės gynėjų dienai skirtus renginius, vyksiančius sausio 13 d., visoje Lietuvoje. Simbolį galima parsisiųsti ir iš specialiai projektui sukurtos svetainės www.neuzmirsk.lt

„Neužmirštuolę nešiosiu lyg simbolį, kad Sausio 13-oji būtų paskutinis kovinis mūšis dėl Lietuvos laisvės. Kad būtume, kad neužmiršdami saugotume savo valstybę“, – sako Rasa Juknevičienė, partijos Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai pirmininko pavaduotoja. Ji irgi prisideda prie iniciatyvos „Neužmirštuolė“.
Be žymių visuomenės, meno ir politikos veikėjų, akcijoje dalyvauja: Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Jaunųjų konservatorių lyga, Sausio 13-osios brolija, Tautinė Lietuvių studentų korporacija „Neo-Lithuania“, Jaunieji krikščionys demokratai, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Atlanto sutarties Lietuvos bendrija, VU TSPMI studentų korporacija „RePublica“, pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija „Juodai balta“, Jaunųjų profesionalų programa „Kurk Lietuvai“ , partija Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius