Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 28

Savaitgalį 15min.lt redakcijoje praūžė „Ikrauk.lt krepšinio armijos“ mokymai (nuotraukos)

Šeštadienio popietę į 15min.lt redakciją užsuko būrys ilgai lauktų svečių: į čia vykusius apmokymus atvyko dalis „Ikrauk.lt krepšinio armijos“ narių.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šeštadienio popietę į 15min.lt redakciją užsuko būrys ilgai lauktų svečių: į čia vykusius apmokymus atvyko dalis „Ikrauk.lt krepšinio armijos“ narių.

Dar rugpjūčio mėnesio pradžioje pradėta rinkti „Ikrauk.lt krepšinio armija“ sulaukė daug jūsų dėmesio – išmėginti jėgas tapus armijos nariu nutarė daugiau nei dvidešimt ikrauk.lt skaitytojų ir reporterių. Kone pusė jų savaitgalį pradėjo redakcijoje vykusiuose apmokymuose.

Apmokymuose – žurnalistikos pradžiamokslis

Pradžioje buvę itin nedrąsūs, ilgainiui būsimi armijos generolai atkuto: apmokymų metu jie susipažino netik su 15min.lt redakcijos komanda, bet ir vieni su kitais, išgirdo tris skirtingas paskaitas, vaišinosi pietumis bei pasidalijo pirmosiomis simboliškomis dovanėlėmis.

Pirmasis „Krepšinio armijos“ narius pasveikino 15min.lt redaktorius Žilvinas Pekarskas – savo paskaitoje jis pasakojo svečiams, kas yra 15min.lt, kaip atrodo žurnalisto darbas, kaip kuriamos naujienos, aptarė svarbiausius žiniasklaidos principus bei dalijosi asmenine patirtimi.

Antrosios paskaitos metu „Ikrauk.lt krepšinio armijos“ nariai buvo supažindinti su fotografijos pradžiamoksliu – kaip, ką ir kada reikia fotografuoti pasakojo puikiai fotografiją išmanantis ir daug patirties joje turintis 15min.lt kriminalų žurnalistas Andrius Vaitkevičius.

Trečiosios paskaitos metu svečiai mokėsi, kaip taisyklingai pateikti naujieną. Kas yra naujiena, kokie jos kriterijai, kokia turėtų būti jos struktūra, kas yra interviu, kaip elgtis su šaltiniais ir kitas žurnalistinio darbo subtilybes pasakojo ikrauk.lt redaktorė Viktorija Navickaitė.

Šalia mokslų – atsipalaidavimas

Netik paskaitų klausėsi redakcijoje apsilankę svečiai. Trumpai papasakoję vieni kitiems apie save, pasidaliję patirtimi ir taip šiek tiek susipažinę, vaikinai ir merginos, išklausę pirmąją paskaitą, suskubo vaišintis redakcijon užsakytais pietumis – picomis bei gaiviaisiais gėrimais.

O ir iš redakcijos armijos nariai neišėjo tuščiomis – jie buvo simboliškai apdovanoti 15min.lt marškinėliais, ikrauk.lt rašikliais bei ženkleliais ir Lino Kleizos švilpukais. Išlydėti su šypsenomis armijos nariai patys išėjo šypsodamiesi ir nusiteikę dideliam dideliam darbui – Europos krepšinio čempionatui.

Nuotraukos: Vytauto Pilkausko, Dainiaus Nemanio, Žilvino Pekarsko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius