Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

Sekmadienį Vilniuje vyks labdaringa pyragų dalinimo akcija (nuotraukos)

Šį savaitgalį jau ketvirtus metus iš eilės Vilniaus šv. Jonų bažnyčios Taize bendruomenė organizuoja labdaringą pyragų kepimo akciją – „Kepam pyragus 2011“. Pilies gatvėje visą sekamdienį šurmuliuosiantys savanoriai praeivius vaišins pyragais ir kvies prisidėti prie aukų rinkimo Šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolyno Šv. Jono vaikų namams, įsikūrusiems Trakų rajone.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Šį savaitgalį jau ketvirtus metus iš eilės Vilniaus šv. Jonų bažnyčios Taize bendruomenė organizuoja labdaringą pyragų kepimo akciją „Kepam pyragus 2011“. Sostinės Pilies gatvėje visą sekamdienį šurmuliuosiantys savanoriai praeivius vaišins pyragais ir kvies prisidėti prie aukų rinkimo Šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolyno Šv. Jono vaikų namams, įsikūrusiems Trakų rajone.

Vienas iš akcijos organizatorių M. Pečiokas pabrėžia, kad pagrindinis akcijos tikslas nėra vien rinkti finansinę paramą beglobiams vaikams: „Tai nėra pyragų pardavimo, o jų dalinimo akcija. Kartais mūsų savanoriai pasiėmę pintinę su pyragais nueina į visai kitą gatvės galą ir pyragus tiesiog dalina su savimi net neturėdami dėžučių aukoms. Mes kviečiame žmones įsitraukti į savanorišką ir bendruomenišką veiklą, o kas gali - ir paaukoti pinigų."

Šv. Jono vaikų namuose šiuo metu gyvena 12 berniukų. Pagrindinis skirtumas tarp tokių vaikų namų ir valstybinių yra tas, jog šv. Jono brolių globojami berniukai gyvena sodybose kaime po maždaug 4 vaikus. Su jais nuolat gyvena auklėtojai, kurie neturi pamainų. Tai maža krikščioniška bendruomenė, kurioje kaip šeimoje mokomasi patarnauti vienas kitam, kurioje saugu klysti ir mokytis iš savo klaidų. Šiuose namuose vaikai kartu su auklėtojais rūpinasi savo buitimi – tvarkosi kambarius, skalbia drabužius, mokosi gaminti maistą, padeda rūpintis naminiais gyvūnais (šunimis, kiaulėmis, arkliais, vištomis) ir taip ruošiasi savarankiškam gyvenimui.

Šv. Jono vaikų programos darbuotojos Mildos Vitkutės teigimu, šv. Jono vaikų namų berniukams  visada reikalingi drabužiai, batai, baldai, lėšos sveikatai ir kultūriniam vaikų akiračio plėtimui – menų mokyklų, popamokinės veiklos finansavimui. Tačiau ypatingai laukiami krikščionys auklėtojai, kurie sutiktų bent metus gyventi ir dirbti kartu su vaikais. Taip pat laukiami savanoriai, ypatingai jaunuoliai ir vyrai, kurie leisdami laiką kartu su vaikais savo gyvenimu galėtų tapti jiems pavyzdžiais.

Prie šios akcijos aktyviai prisideda ne tik Taize bendruomenė bet ir Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centras bei Motinos Teresės seserys, kuriuos sutiko šeštadienį į savo vienuolyno virtuvę įsileisti gausų 20 savanorių būrį ir padėti kepti pyragus bei naudotis virtuvės technika. Iš viso akcijoje dalyvaus apie 30 savanorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius