-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 29

Šiaulių Didždvario gimnazijoje - Tarptautinio Bakalaureato organizacijos alumni susitikimas

Gruodžio 27 d. Šiaulių Didždvario gimnazijoje įvyko pirmasis Tarptautinio Bakalaureato organizacijos alumni susitikimas.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Alumni

Gruodžio 27 d. Šiaulių Didždvario gimnazijoje įvyko pirmasis Tarptautinio Bakalaureato organizacijos alumni susitikimas. Didždvario gimnazija Tarptautinio Bakalaureato programą vykdo jau penkti metai, o šiemet ją baigė trečioji karta. Trečiosios kartos diplomų įteikimo ceremonija buvo pagrindinis vakaro akcentas, o taip pat ir pretekstas visam renginiui organizuoti. Baigęs Tarptautinio Bakalaureato programą mokinys įgyją Lietuvos švietimo ministerijos patvirtintą vidurinio mokslo baigimo pažymėjimą ir bilingvistinį Tarptautinio Bakalaureato diplomą, kuris pripažįstamas daugelyje pasaulio aukštųjų mokyklų.

Diplomus Tarptautinio Bakalaureato trečiosios kartos mokiniams įteikė buvęs Didždvario gimnazijos direktorius, dabartinis švietimo viceministras Vaidas Bacys. Jis pabrėžė, kad penkis metus vykdyta Tarptautinio Bakalaureato programa privertė pakeisti mąstymą ir nuostatas, kad ateities kartų ugdymas šiek tiek keisis, nes buvo pasimokyta ir praeities klaidų, tačiau bet kokiu atveju, pirmosios kartos jam visada bus mieliausios.

Renginio metu kalbėjo ir diplomo programos koordinatorė Rima Tamošiūnienė. Ji prisipažino, kad belaukdama šio susitikimo jaudinosi netgi labiau nei per egzaminų sesijas, juokais save ramindama esą puikiai išlavinusi šantažo techniką, renginio organizatoriams grasindama „Negausite diplomų jei nebus renginio“. Rima Tamošiūnienė taip pat apgailestavo, kad renginyje negalėjo dalyvauti anglų kalbos mokytoja Tatjana Sviatkina.

Buvusi trečiosios Tarptautinio Bakalaureato kartos auklėtoja ir lietuvių kalbos mokytoja Janina Dombrovskienė susirinkusiems palinkėjo „Nebūkit lengvi kaip plunksna, būkit lengvi kaip paukštis.“ O mokslo pasiekimų rekordininkė, per egzaminų sesiją surinkusi 42 iš 45 galimų balų Kotryna Kanapytė pasisakė, kad jai „TB visų pirma yra būsena“.

Iš viso į renginį susirinko per 80 žmonių, tai – buvę ir dabartiniai Tarptautinio Bakalaureato mokiniai, jų mokytojai, tėvai, giminės ir draugai. Po pusvalandį trukusios ceremonijos atrenovuotoje aktų salėje visi susirinkę buvo pakviesti į mokyklos valgykloje paruoštą furšetą, o vėliau veiksmas persikėlė į šalia Kultūros Namų esantį klubą „Metro“.

Daugeliui į atmintį įsirėžė nuo sniego nukasti ir druska pabarstyti mokyklos laiptai, simboliškai primenantys, kad visada esi laukiamas ir maloniai sutinkamas. Renginio organizatoriai tikisi, kad Kalėdų ir Naujųjų Metų tarpe, kai daugelis grįžta į gimtąjį miestą – Šiaulius, organizuotas renginys taps miela tradicija ir kad bus vykdomas dar daugelį metų ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius