Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 03

Skaitytojo skundas. Dokumentų perkant alkoholį prekybos centre reikalavo nepaisant žilės

„Sausa“ Rugsėjo 1-oji jau nebestebina ir nekelia nepatogumu. Norintys gerti užsiperka alkoholio iš anksto. Bet kas gi vyksta rugsėjo 2-ają prekybos centre Maxima (o gal ne tik Maximoje)? Įvesta nauja tvarka perkant alkoholinius gėrimus?
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Alkoholis

„Sausa“ Rugsėjo 1-oji  jau nebestebina ir nekelia nepatogumu. Norintys gerti užsiperka alkoholio iš anksto. Bet kas gi vyksta rugsėjo 2-ają prekybos centre Maxima (o gal ne tik Maximoje)? Įvesta nauja tvarka perkant alkoholinius gėrimus?

Esu vidutinio amžiaus žmogus, tikrai ne jaunuolis, į tai nurodo ir  mano išvaizda – žyli plaukai, plikė, raukšlės ir t.t. Anksčiau perkant alkoholinius gėrimus parduotuvėje man netekdavo įrodinėti, kad man ne 17 metų (o gal ne 16 ir ne 15), taigi einant į parduotuvę nesiimu dokumentų. Bet šiandien perkant alų Maximos prekybos tinkle, teko jį ten ir palikti. Iš manęs paprašė dokumento, įrodančio, kad man jau yra 18 metų, tai yra dokumento, kur yra užrašyta mano gimimo data. Man nepateikus dokumento, teko alų palikti. Čia yra tiesiog kažkoks pasityčiojimas iš žmonių. Aišku, ant kasininkės pykti nėra ko, juk ne jos kaltė, ne ji sugalvojo tokią tvarką. Aš už, kad iš perkančio alkoholį jaunimo būtų pareikalaujamas dokumentas, o jo nepateikus alkoholiniai gėrimai nebūtų parduodami. Bet kai prie kasos stovi žmogus su amžium taip elgtis, mano nuomone, yra absurdiška. O gal nuo šiol alkoholio vartojimas yra ribojamas nepaisant amžiaus?

Taigi teko grįžti namo ir pasiimti dokumentą. Sugrįžęs į parduotuvę ir pasiėmęs alaus butelį nuėjau prie kasos ir šį kartą jau pateikiau dokumentą. Likau nustebęs, mano pilna gimimo data (ne tik metai, bet ir mėnuo, ir diena) buvo įvesta į kasos aparatą. Dėl šios naujovės pasiteiravau kasininkės. Man pasakė, kad joms duotas toks įsakymas ir kad duomenys nebus niekur naudojami. Tai kam tada to išvis reikia?  O gal dabar nebeužtenka parodyti asmens amžių patvirtinanti dokumentą? Ir pilna gimimo data turi būti įvesta į kasos aparatą? Naujas įstatymas? Tuomet kodėl apie jį niekur nebuvo skelbta?

Turite nuomonę šiuo ar kitu klausimu? Jei ji trumpa, rašykite komentaruose. Jei jūsų mintys tilptų į autorinį komentarą, įkraukite jį arba atsiųskite ikrauk@15min.lt. Mums labai svarbi tautos nuomonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius