Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 06 26

Socialinė studenčių akcija – „Užmušk skurdą“

Yra sakoma: „Jei nori pakeisti pasaulį, pradėk jį keisti nuo savęs“. Tai nusprendė parodyti Klaipėdos universiteto žurnalistės Živilė, Ieva ir Olga. Karštą vasaros dieną jos...

Yra sakoma: „Jei nori pakeisti pasaulį, pradėk jį keisti nuo savęs“. Tai nusprendė parodyti Klaipėdos universiteto žurnalistės Živilė, Ieva ir Olga.

Karštą vasaros dieną jos nusprendė pasakyti skurdui „ne“ ir simbolišku pagalvių mūšiu jį „užmušti“. Norėjosi parodyti, kad žmonės nori dirbti, siekia, kad šalyje ne darbo ir skurdo liktų mažiau. Akcijos metu buvo eksponuojami plakatai, kuriuose akivaizdžiai atsispindėjo ir akcijos tematika. Kai kurie žmonės tiesiog praėjo, kiti stabtelėjo paskaityti. Buvo ir tokių, kurie susidomėjo vykstančiu mūšiu ir plakatų demonstracija. Po pagalvių mūšio plakatai buvo išdėlioti prie Danės krantinės, kad kuo daugiau žmonių juos pamatytų ir susimąstytų apie šią socialinę problemą mūsų šalyje.

Kodėl reikėjo akcijos?

Studentės dalyvavo Nacionalinio socialinės integracijos instituto rengiamuose jaunųjų žurnalistų ugdymo programos mokymuose „Demokratijos kodas“ ir atliko tyrimą. Išgirdusios, jog rengiamas įstatymas, kai metus nedirbantiems žmonėms bus mažinamos pašalpos, nusprendė pasidomėti, ar tai iš tiesų tinkamiausias būdas kovoti su skurdo ir ne darbo problema. Tyrimo rezultatas buvo publikuotas 15min.lt („Monikos istorija: nurėžtos pašalpos nedarbo nesumažins“). Pagalvių mūšio akcija jaunosios žurnalistės norėjo atkreipti žmonių dėmesį ir supažindinti su šia publikacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius