Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 23

Sodų bendrijos gyventojai Šilutėje neapsikentė dėl šiukšlių kalnų (nuotraukos)

Į ikrauk.lt reporterį kreipėsi Šilutės sodininkų bendrijos „Rasa“ gyventojai, kurie piktinasi, kad komunalininkai juos pamiršo, o soduose kyla šiukšlių kalnai.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Šiukšlės

Į ikrauk.lt reporterį kreipėsi Šilutės sodininkų bendrijos „Rasa“ gyventojai, kurie piktinasi, kad komunalininkai juos pamiršo, o soduose kyla šiukšlių kalnai.

Šilutės sodininkų bendrijos „Rasa“ gyventojai baiminasi artėjančio pavasario, kai pradės kilti smarvė dėl neišvežamų šiukšlių. Sodininkams nesvarbu, kas išveš šiukšles, meras ar Tarybos nariai, „Ecoservise“ ar „City Servise“. Jie nori, kad šiukšlės būtų vežamos laiku, pagal numatytą grafiką.

Visą žiemą kentę sodininkų bendrijos „Rasa“ gyventojai piktinasi, kad iš sodo nevežamos šiukšlės. Neapsikentę sodininkų bendrijos pirmininko darbu žmonės kreipėsi į ikrauk.lt reporterį. Jie nori sužinoti, kodėl šiukšlės nėra išvežamos.

Gyventojai teigia, kad šiukšlės turi būti vežamos tris kartus per savaitę ir parodė laikraštyje išspausdintą grafiką. Tvirtina, kad jos buvo vežamos tik vieną kartą per dvi savaites iš šiukšliadėžių, kurios yra prie sodo bendrijos „Rasa“ vartų. Iš sode stovinčių konteinerių visą žiemą šiukšlės nebuvo vežamos, galbūt dėl nevalytų sodo kelių. Tačiau šiuo metu ant sodo keliukų sniego neliko, bet šiukšlės vis tiek riogso.

„Ecoservise“ Šilutės skyriaus vadovė Giedra Bainorienė ikrauk.lt reporteriui telefonu sakė: „Žiemą, kai į sodų bendrijos „Rasa“ teritoriją nėjo įvažiuoti, su sodo bendrijos pirmininku sutarėme, kad prie pagrindinių įvažiavimo vartų pastatysime keletą konteinerių ir gyventojai savo šiukšles neš į juos. Dabar, kai sniego jau nėra, mums įvažiuoti į teritoriją trukdo dėl polaidžio vandens prasti keliai, mūsų mašinoms neina apsisukti dėl bendrijos teritorijoje esančių elektros stulpų, medžių. Vasarą mes ten važiuojame ir iš konteinerių šiukšles surenkame. O šiuo metu šiukšles išvežame kartą per savaitę tik iš prie pagrindinių vartų esančių konteinerių.“

Sodų bendrijos „Rasa“ pirmininkas Vytautas Žiogas piktinasi tokiais nevalyvais šiukšlių surinkėjais, – „Ką jie kalba, kad neina įvažiuoti, kokie stulpai jiems trukdo apsisukti. Žiemą aš suprantu, buvo daug sniego, niekas nespėjo jo valyti. Tada buvome sutarę, kad prie vartų šiukšles nešime. Dabar sniego ant kelių nebėra. Aš į „Ekoservice“ skambinau jau daug kartų, prašiau, kad išvežtų šiukšles ir iš teritorijoje esančių konteinerių. Deja, jie nereaguoja. Mieste buvau susistabdęs ir jų mašiną, klausiau kodėl nevežamos iš mūsų teritorijos šiukšlės, jis man atšovė, kad nespėja, esą daug darbų. Nejau teks kreiptis į jų darbą turinčias kontroliuoti įstaigas?“

Papildyta vasario 23 dieną, 18.15 val.

ikrauk.lt redakcija sulaukė bendrovės „Ecoservice“ atstovų laiško, kuriame teigiama, kad šiam reporterio straipsniui vasario 10 d. pasirodžius žiniasklaidoje, problema jau kitą dieną buvo išspręsta – šiukšlės  išvežtos. Taip pat buvo pakeisti ir šiukšlių konteineriai, juos matote paskutinėse dvejose nuotraukose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius