Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 20

„SOS gyvūnai“ atšventė „Gyvūnų pievelės“ vienerių metų gimtadienį

Sekmadienį „SOS gyvūnų“ komanda kartu su savo globotiniais šoko, trypė ir dainavo, nes „Gyvūnų pievelei“ sukako lygiai metukai.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Jei galėčiau... Turėčiau nuosavą namą, savo daržą, medines sūpynes, socialines garantijas iki gyvenimo pabaigos, milžinišką palikimą, gal net pilį, auksinį naktinį puodelį, žodžiu, viską, be ko žmogus visai netrukdomas gali gyventi.

„Jei galėčiau, visus pasiimčiau“ – jeigu visi taip sakantieji paimtų nors po vieną beglobį keturkojį, ar bent vieną visi trys kartu... Bent savaitei, nors nakvynei...! Kai lauke 20 laipsnių šalčio ir jie turi tik pusnį (kuri toli gražu pasižymi ne tik minkštumo savybe), o mes tuo metu sėdime savo neįmanomai mažuose būstuose (iš to neįmanomumo panašėjančius į degtukų dėžutes), kurių jokiu būdu daugiau su anei jokia gyva dvasia dalintis nebenorime. Bent į vonios kambarį, į narvelį, į komodos stalčių... Jei visi mes – visi, kurie kasdien sugebame praeiti pro juos ir suaimanuoti tą jau smilkinius spaudžiantį sakinį „Jei galėčiau, visus paimčiau“, visi mes paimtume bent po vieną... Pasaulis jiems būtų daug gražesnis. Ir mums, kartu su jais.

Sekmadienį (gruodžio 19 d.) „SOS gyvūnų“ komanda kartu su savo globotiniais šoko, trypė ir dainavo. Kodėl? Ne, šįsyk visai ne todėl, kad artėja Kalėdos, o visi beglobiukai per metus buvo geri ir klusnūs. Tiesiog sekmadienį sukako lygiai metai „SOS gyvūnų“ projektui – „Gyvūnų pievelė“.

Jau lygiai metus PC „Oze“ įsikūrusioje „Gyvūnų pievelėje“ dailiai suręstas stovi beglobių katyčių namelis. Čia prieglobstį atranda viltį ir gyvenimo džiaugsmą praradę keturkojai: išduoti šeimininkų, gimę po balkonais, rūsiuose, laiptinėse, išgelbėti po avarijų, išmesti per balkonus, nuskriausti, nepateisinę lūkesčių, nuvilti, bet... Vis dar turintys ugnelės akyse ir nepraradę tikėjimo žmogumi, vis dar laukiantys šviesesnio rytojaus, ir prisiklausę pasakojimų apie realybėje egzistuojančią stebuklų šalį – tikrus namus!

Šiandien visa „SOS gyvūnų“ komanda vis dar negali atsidžiaugti pasiekimais! Per visus metus ne dešimtys, o šimtai gyvūnų šio projekto dėka surado jaukius namus ir nuostabius šeimininkus. Per dieną iš „Gyvūnų pievelės“ iškeliauja maždaug 2-3 gyvūnai, užleisdami vietą naujiems beglobiukams, kuriems reikia mūsų pagalbos.

Dėkojame visiems, kurie neliko abejingi, kurie aukojo savo laiką, kurie parėmė, kurie atnešė laikraštukų, maisto, vaistų, guoliukų, kurie suteikė globą, kurie ateidavo tiesiog pasišnekėti ar pabendrauti su gyvūnais, kurie dalijosi savo patirtimi ir davė naudingų patarimų. Tikimės, kad ateinančiais metais prie mūsų prisidės dar daugiau beglobiams gyvūnams neabejingų žmonių, palaikančių „SOS gyvūnų“ komandos idėjas.

Kviečiame visus gyvūnų mylėtojus aplankyti mus „Gyvūnų pievelėje“! Čia visi norintieji gali prisidėti prie akcijos „Padovanok mums Kalėdas“ ir po beglobių eglute palikti jiems po nuoširdžią dovanėlę (galbūt antkakliuką, skanėstą, kraiko, šiltą guoliuką ir pan.). Trepsėdami „pievelės“ gyventojai jau nekantraudami laukia Kalėdų ryto ir iš paskutiniųjų stengiasi būti pavyzdingi kaip niekad!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius