Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 01

SPECIALIAI IKRAUK.LT! Naujienos iš Zambijos: kaip naudojamos lietuvių surinktos aukos

Prieš metus visuomeninė organizacija (VO) „Gelbėkit vaikus“, kartu su Andriumi Mamontovu, žymiaisiais Zambijos dainininkais ir žmogaus teisių aktyvistais Maiko Zulu ir jo žmona...
Mažoji dalis Lusakos gyvenimo
Mažoji dalis Lusakos gyvenimo

Prieš metus visuomeninė organizacija (VO) „Gelbėkit vaikus“, kartu su Andriumi Mamontovu, žymiaisiais Zambijos dainininkais ir žmogaus teisių aktyvistais Maiko Zulu ir jo žmona Sista D. prisijungė prie tarptautinės organizacijos „Save the Children“ programos EVERYONE. Tąsyk VO „Gelbėkit vaikus“ savo paramos akcijos tikslus nukreipė į Zambijos kaimelį Bulaya tam, kad padėtų išsaugoti ten gyvenančių vaikų gyvybes. Per paramos akciją, vykusią Lietuvoje 2011 m. spalį, Lietuvos žmonės Bulaya vaikams paaukojo šiek tiek virš 122 tūkst. litų.

Šiuo metu į Zambiją išvykusios VO „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė ir programų vadovė Kristina Stepanova vertina nacionalinio „Save the Children“ padalinio komandos pradėtus įgyvendinti darbus Lietuvos suteiktos paramos pagrindu.

Kartu su organizacijos atstovėmis savanoriškais pagrindais šalyje vieši ir vienas geriausių projektų valdymo ekspertų, danas Stig Villadsen. Jis neatlygintinai skiria savo laiką ir žinias apmokyti nacionalinės ir partnerinių Zambijos organizacijų, dirbančių vaikų labui, darbuotojus veiksmingesnio lėšų įsisavinimo, projektų koordinavimo ir valdymo. Kartu su VO „Gelbėkit vaikus“ atstovėmis, S. Villadsen padės detaliau numatyti tolesnes projekto eigos gaires.

Šį penktadienį, lapkričio 2 d., Rasa, Kristina ir Stig vyks į Bulaya kaimelį: vizito metu kaimelio gyventojams bus perduota visa kaimeliui skirta parama.

Dėka bendrų Andriaus Mamontovo, Maiko Zulu ir Sista D. paramos koncertų, surengtų Vilniuje, Kaune ir Palangoje bei jų metu surinktų lėšų, „Save the Children“ padalinio darbuotojai Zambijoje jas pradėjo naudoti keliais būdais:

- vykdomi sveikatos savanorių būtinosios pagalbos teikimo apmokymai;
- sveikatos savanoriai aprūpinami būtinomis susisiekimo priemonėmis – dviračiais, kuriais jie gali greitai ir laiku pasiekti tiek punktus su vaistais ir kitomis medicinos priemonėmis, tiek sergančius vaikus bei jų mamas;
- Bulaya kaimelio šeimos aprūpinamos reikalingiausiomis priemonėmis išgyvenimui ir pastovaus maisto užsitikrinimui: jiems perkamos ožkos, sėklos, daržininkystės priemonės;
- dalis projekto metu surinktų lėšų taip pat yra skirta Bulaya mokyklos grindų remontui.

Pasak R. Dičpetrienės, VO „Gelbėkit vaikus“ bendradarbiavimą su Zambijos „Save the Children“ padaliniu ketina tęsti ir toliau, taip savo išgalėmis ir nuosekliai dalyvaudama tarptautinėje programoje EVERYONE. Pagrindinis organizacijos motyvas – žinojimas, kad kiekvienas vaikas pasaulyje trokšta gyventi. Ir kiekvienas mūsų gali padėti suteikti vaikams šią galimybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius