Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 17

Studentų bandymai spręsti šiukšlinimo problemą Vilniuje pasiteisina (nuotraukos)

Verslo ir vadybos akademijos ketvirtakursiai švenčia pirmąją pergalę savo projekte - ant Baltojo tilto atsirado dvi naujos šiukšliadėžės. Studentai, sulaukę palaiminimo iš miesto mero, tęsia savo misiją ir ruošiasi naujo projekto kūrimui.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Verslo ir vadybos akademijos ketvirtakursiai švenčia pirmąją pergalę savo projekte - ant Baltojo tilto atsirado dvi naujos šiukšliadėžės. Studentai, sulaukę palaiminimo iš miesto mero, tęsia savo misiją ir ruošiasi naujo projekto kūrimui.

Anksčiau publikuotame straipsnyje jau minėjome, kad projektas apims ir daugiau problemiškų vietų, tačiau nors reikalai juda ir ne taip greitai, kaip norėtųsi, remiami akademijos, dėstytojų ir palaikomi kolegų jau galime pasigirti pirmaisiais pasiekimais. Prieš kelis mėnesius vykusioje akcijoje/apklausoje ant Baltojo tilto stengėmės atkreipti visuomenės dėmesį į šiukšlinimo problemą bei daromą žalą aplinkai. Vykusios internetinės bei gyvos apklausos metu surinkti ir susiteminti rezultatai parodė, kad vilniečiai bei Vilniaus svečiai nėra abėjingi šiukšlinimo problemai ir pastebi šiukšliadėžių trūkumą ne tik ant tiltų, bet ir kitose vietose - gatvėse, skveruose, stotelėse. Vienas iš respondentų nepabijojęs pasakė „Vakar ėjau per tiltą, valgiau bandelę ir nebuvo kur maišelio išmesti. Tai ir išmečiau į upę." Kita respondentė irgi be baimės išreiškė savo susirūpinimą tuo, kad miestas yra teršiamas ir šiukšliadėžių trūkumas yra aiškiai pastebimas. Tai pamatysite mūsų filmuotoje medžiagoje.

Apklausa nepraėjo veltui - aktyvūs piliečiai, nepabijoję išreikšti savo nuomonės, padėjo išgirsti mus rėmėjams ir savivaldybei. Mums besiskinant kelius per biurokratijos bruzgynus pagalbos rankas ištiesė A. Mikalauskas ir I. Mikalauskienė, kurių dėka šis projektas tapo praktiškai įmanomas. Daug pagelbėjo ir rėmėjai, padovanoję mums dvi šiukšliadėžes. Tačiau vėl iškilo popierizminių problemų, iš kurių, manėme, bus sunku išsikapstyti. Bet oras pragiedrėjo ryte sulaukus kolegės skambučio su puikia žinia - projekto etapo vykdymui pritarė pats A. Zuokas.

Nuo 2012 m. sausis 6-tos dienos Vilniaus gyventojai ir svečiai jau gali džiaugtis naujomis šiukšliadėžėmis ant Baltojo pėsčiųjų tilto. Na, o mes tesiame savo darbą toliau ir pažadame informuoti skaitytojus apie mūsų pasiekimus. Laukite naujienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius