-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 11

Studentus domina nuosavas verslas

Daugiau nei trečdalis pirmo kurso studentų nori ir planuoja pradėti savo verslą. Šiek tiek mažiau - beveik 28 procentai - apklaustųjų savo ateitį įsivaizduoja bankų ir finansų srityje.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Daugiau nei trečdalis pirmo kurso studentų nori ir planuoja pradėti savo verslą. Šiek tiek mažiau - beveik 28 procentai - apklaustųjų savo ateitį įsivaizduoja bankų ir finansų srityje. Tuo tarpu tradicinės pramonės sritis, energetikos sektoriaus įmonės šiuolaikiniam jaunimui atrodo mažiausiai patrauklios. Dirbti šiose srityse pageidautų vos vienas kitas studentas. Tai rodo apklausos, kuri buvo surengta Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) pirmo kurso studentams, duomenys.

Apklausą inicijavęs VU TVM Karjeros centras siekė išsiaiškinti, kokius reikalavimus būsimam darbdaviui kelia šiuolaikinis jaunimas, kuo norėtų užsiimti baigę studijas, kokios pageidautų darbo aplinkos.

Didžiajai daliai apklaustųjų - 40 proc. - nėra skirtumo, kokio kapitalo bendrovėje dirbti, beveik 29 proc. pirmenybę teiktų Vakarų Europos kapitalo įmonėms. Mažiausiai patrauklios studentams atrodo Rytų Europos kapitalo bendrovės.

Jei dirbtų samdomą darbą pagrindiniai keliami reikalavimai darbdaviui būtų šie: karjeros galimybės, galimybė mokytis, tobulėti ir realizuoti savo idėjas, patrauklus atlyginimas ir priedai. Šiandienos studentams kur kas mažiau svarbūs tokie dalykai, kaip profesionalus ir kompetentingas vadovas, įmonės reputacija ir įvaizdis visuomenėje.

Pasak VU TVM direktoriaus Juliaus Niedvaro, studentų apklausos rezultatai rodo, kad šiuolaikinis jaunimas yra linkęs planuoti savo profesinę ateitį ir nelaukia kol kas nors jiems pasiūlys darbą. „Studentus stengiamės ugdyti būti motyvuotais bet kokioje situacijoje, kad jauni žmonės nebijotų protingai ir pamatuotai rizikuoti, imtis iniciatyvos, nelaukti kol kas nors jiems pasiūlys darbą, o imtis savo verslo ir susikurti darbo vietą ne tik sau, bet ir kitiems. Motyvuoti, kupini idėjų ir su ugnele dirbantys žmonės gyvenime nepražūva ir visada yra paklausūs darbo rinkoje", - tvirtino J. Niedvaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius