Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 28

„Studijų revoliucija“ džiaugiasi pasiekta pergale

„Studijų revoliucija" sveikina Konstitucinio Teismo nutartį ir stabdo parašų rinkimą. Studentų interesams atstovaujantis judėjimas „Studijų revoliucija" per nepilnus du mėnesius surinko beveik 40 tūkst. parašų, reikalingų įstatymų pakeitimui registruoti.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

„Studijų revoliucija" sveikina Konstitucinio Teismo nutartį ir stabdo parašų rinkimą. Studentų interesams atstovaujantis judėjimas „Studijų revoliucija" per nepilnus du mėnesius surinko beveik 40 tūkst. parašų, reikalingų įstatymų pakeitimui registruoti. Anot vienos iš iniciatyvinės grupės vadovių Ievos Kačinskaitės, parašų rinkimas stabdomas, nes po Konstitucinio Teismo (KT) priimto sprendimo tam nebėra būtinybės.

„KT nutartis tik patvirtino, kad aukštojo mokslo ir studijų reforma prieštaravo įstatymams. Sveikiname tokį teismo sprendimą ir tikimės kuo skubesnio jo įgyvendinimo", - sakė I. Kačinskaitė. Jos teigimu, per 40 darbo dienų buvo surinkta beveik 40 tūkst. parašų, kurių skaičius neabejotinai būtų perkopęs 60 tūkst. per du mėnesius. „Ši mūsų iniciatyva tik parodė, kad studentai turi tvirtą nuomonę ir nori būti aktyvūs švietimo sistemos formavimo procese, o ne pasyviai stebėti. Nė kiek neabejoju, kad jei ne KT išaiškinimas, būtume surinkę parašų daugiau nei reikia", - teigė ji.

„Studijų revoliucija" lapkričio mėnesį pradėjo parašų rinkimą, būtiną įstatymų pakeitimui. Studentai siekė pakeisti esamą Mokslo ir studijų įstatymą, reglamentuojantį studentų rotaciją, mokėjimo už studijas tvarką. Anot studentų, šis įstatymas prieštaravo Konstitucijai ir buvo žalingas Lietuvai.

„Rotacijos principai visiškai neadekvatūs. Patekęs į mokamą vietą studentas pakilti į nemokamą realiai galėjo tik sumažėjus studentų skaičiui kurse", - sakė „Studijų revoliucijos" vadovė Eglė Bačionytė. Anot jos, artimiausią mėnesį studentai akylai stebės KT sprendimo įgyvendinimą ir ragina Švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių kuo greičiau įvykdyti priimtą sprendimą. „Nutarties įgyvendinimas bus savotiškas ministro kompetencijos įrodymas. Norime tikėti, kad vilkinimo nebus ir įstatymams prieštaraujanti tvarka bus panaikinta nedelsiant", - teigė E. Bačionytė. Jos teigimu, jau artimiausią mėnesį studentai imsis naujų projektų, susijusių su švietimo reformos problemomis.

„Studijų revoliucija" - neformalus studentų judėjimas, siekiantis aktyviai dalyvauti švietimo sistemos formavime. Šiuo metu judėjimas vienija per 3500 narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius