Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 21

Su vėžiu kovojančių vaikų piešiniai ir kitąmet padės jiems sveikti

Vilniaus Santariškių ligoninės Onkologijos skyriuje besigydančius ligoniukus aplankė Kalėdų senelio su dovanomis siųsti labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ atstovai ir partneriai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Vilniaus Santariškių ligoninės Onkologijos skyriuje besigydančius ligoniukus aplankė Kalėdų senelio su dovanomis siųsti labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ atstovai ir partneriai. Su sunkia liga kovojantiems vaikams „Mamų unija“ drauge su projekto partneriu prekybos tinklu MAXIMA kartu su kitomis dovanomis išdalino ir piešimo reikmenų rinkinius, kad sveikdami ligoninėje vaikai prasmingai leistų laiką, o jų piešiniai kitąmet papuoštų naują paramą reiškiančių atvirukų kolekciją.

Pasak „Mamų unijos“ steigėjos fotomenininkės Eglės Mėlinauskienės, piešimas besigydantiems vaikams reiškia labai daug – jie piešia, nes nori padėti ir kitiems sergantiesiems. „Su vėžiu kovojantys vaikai suvokia savo ligą ir jos rimtumą, todėl itin noriai piešia, kai žino, kad jų piešiniai gali papuošti atvirukus, reiškiančius jų ir jų likimo draugams paramą. Tik piešti jie ne visuomet gali – yra tokių, kurie mums atvykus patys negalėjo atsiimti priemonių, nes nepakilo iš lovos.

Tačiau kūryba padeda užsimiršti ir įkvepia optimizmo, dėl to ligoninėje leidžiamas laikas sergantiems vaikams gerokai smagesnis ir prasmingesnis, kai jie turi įvairių piešimo priemonių“, – pasakoja E.Mėlinauskienė.

Atvirukai su sergančių vaikų piešiniais buvo pirmoji „Mamų unijos“ idėja, gimusi prieš trejus metus. Tuomet buvo ieškoma būdų, kaip pradėti rinkti paramą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, neprašant jos su ištiesta ranka. Eglė Mėlinauskienė džiaugiasi, kad tuomet MAXIMA sutiko prisijungti prie šio fondo veiklos, o bendradarbiaujant gimė ir yra sėkmingai vystomi ir daugiau bendrų projektų.

Pasak MAXIMA LT, UAB Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorės Linos Muižienės, paramą reiškiančius atvirukus su ligoniukų bei jų draugų piešiniais MAXIMA klientai pamėgo, dėl to kitais metais norima turėti naują, galbūt platesnę jų kolekciją. „Ypač greitai parduodame Kalėdoms skirtus atvirukus – kai kurių iš šių metų kolekcijos jau nebeturime. Dėl to kitąmet norėtųsi gausiau papildyti atvirukų kolekciją gražiausioms metų šventėms", – sakė L.Muižienė. Visi pinigai gauti pardavus atvirukus yra skiriami paramai.

Iki naujųjų metų vyksta dar viena bendra „Mamų unijos“ ir MAXIMOS labdaros akcija. Lėšos, sukauptos už specialiu aitvaro ženklu pažymėtus MAXIMA tinkle parduotus produktus, taip pat bus pervedamos į labdaros ir paramos fondą „Mamų unija“, kad šis padėtų Kauno klinikoms kuo geriau įrengti naują Onkologijos skyrių Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius