Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 26

„Sūduvos“ komanda pasirengimą Nacionalinei krepšinio lygai pradėjo pergalėmis

Šiemet kokybiškai ir kiekybiškai išaugusi buvusi „Mantinga-Juodeliai" krepšinio komanda išaugtus savo marškinėlius perduoda jaunimui - Marijampolės žaidimų ir sporto mokyklos jauniams, ir, papildžiusi savo jėgas, ruošiasi naujuoju „Sūduvos" pavadinimu startuoti Nacionalinėje krepšinio lygoje.

Šiemet kokybiškai ir kiekybiškai išaugusi buvusi „Mantinga-Juodeliai" krepšinio komanda išaugtus savo marškinėlius perduoda jaunimui - Marijampolės žaidimų ir sporto mokyklos jauniams, ir, papildžiusi savo jėgas, ruošiasi naujuoju „Sūduvos" pavadinimu startuoti Nacionalinėje krepšinio lygoje. „Sūduvos" komandos branduolį sudaro 8 buvę geriausi Regioninėje lygoje žaidusios „Mantinga-Juodeliai" komandos krepšininkai. Žaidžiant aukštesnėje lygoje komandai talkins trys buvę LKL žaidėjai:  Artūras Masiulis, Aurimas Birgelis ir  Žilvinas Kuklierius bei NKL žaidėjas Karolis Pupinis.

Savaitgalį Prienuose vykusiame draugiškame Birštono savivaldybės merės taurės turnyre Marijampolės „Sūduvos" krepšinio komanda, treniruojama Mindaugo Sagaičio, laimėjo pagrindinį prizą. Prienų KKSC mini arenoje vykusiame keturių komandų krepšinio turnyre rezultatu 76:61 nugalėjo Jonavos „Triobet" komandą, o finalinėje kovoje rezultatu 85:71 įveikė turnyro šeimininkus Birštono „Jazz-Diremta" krepšininkus. Kovoje dėl trečios vietos stipresni buvo Jonavos „Triobet" krepšininkai, kurie keturių taškų skirtumu (69:65) nugalėjo Šiaulių „ABRO-Universitetas" komandą.

Nors vyriausiasis treneris „Sūduvos" komandos žaidimą vertina dar labai atsargiai, tačiau pasidžiaugė, kad kiekvienose rungtynėse komanda turi po 5-6 žaidėjus, kurie gali būti lyderiais. Kaip geriausiai pasirodžiusius šiame turnyre treneris paminėjo Aivarą Žibūdą, Arūną Krivonį bei visus keturis komandos naujokus. Anot trenerio, komandai dar truputį trūksta susižaidimo, tačiau specialiai šio dalyko neforsuoja, iš pat pradžių daugiau dėmesio buvo skiriama specialiajam fiziniam pasirengimui, norima, kad komanda būtų pačios geriausios fizinės formos ne turnyro pradžioje, bet pabaigoje. Deja, komandos neaplenkė ir traumos: dėl sunkios traumos iki gruodžio mėnesio negalės rungtyniauti vienas pagrindinių žaidėjų - Aurimas Majauskas.

Nacionalinėje krepšinio lygoje „Sūduva" startuoja spalio 7 d. Gargžduose susitikdama su „Gargždai - Bremena" komanda. Namuose marijampoliečiai savo komandą galės palaikyti spalio 8 d. žaidžiančią su „Perlas-MRU" komanda. Kaip sakė M. Sagaitis, Marijampolės komandos rėmėjai, kurie išliko tie patys - UAB „Mantinga" ir UAB „Juodeliai", nerealių uždavinių komandai nekelia - svarbiausia kokybiškai žaisti ir „užsiauginti patirtį bei raumenis" kitiems sezonams. Tikimasi, kad iš 16 NKL komandų „Sūduva" užims 12-13 vietą.

Besiruošdama Nacionalinei krepšinio lygai marijampoliečių komanda žaidžia draugiškas varžybas su kitų miestų komandomis. Rugsėjo 15 dieną Šakiuose marijampoliečių komanda įveikė „Zanavyką" rezultatu 63:52.

Virginija Samuolienė

www.suduvosgidas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius