Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 28

Sukurta originalaus dydžio J. Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcija

Žalgirio mūšio 600-mečiui paminėti sukurta originalaus dydžio J. Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcija
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Janas Mateika

Trakų Vokės Bajorų rūmuose iškilmingai paskelbta švietėjiško projekto „1410 – istorija nepamiršta“ pradžia. Projektas skirtas Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejui paminėti. Jo metu Lietuvos miestų gyventojams bus pristatyta garsiojo Jano Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis“ originalaus dydžio reprodukcija.

Projektą „1410 – istorija nepamiršta“ inicijavo ir jo įgyvendinimu rūpinsis Lietuvos Bajorų Karališkoji Sąjunga ir AB „Ragutis“. Pastaroji įmonė ir pasiūlė bajorams šią netradicinę Žalgirio pergalės 600-mečio paminėjimo formą – Lietuvos miestų gyventojams pristatyti J. Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukciją ir kartu šviesti visuomenę, išsamiai nupasakojant ryškiausius šio mūšio herojus, istorines aplinkybes, karo meno paslaptis bei šio įvykio reikšmę Lietuvos valstybei ir jos dabarčiai. Kartu su bajorais projektą inicijuojanti AB „Ragutis“ finansavo įspūdingo dydžio paveikslo reprodukcijos gamybą bei montavimą.

„Žalgirio mūšio reikšmės lietuvių tautai suvokimas paskatino mus išsikelti svarbų uždavinį – šio jubiliejaus minėjimu Lietuvos visuomenę paskatinti aktyviai domėtis savo valstybės istorija, kultūra ir tradicijomis. Juk tauta, nežinanti savo praeities, neturi ir ateities. O Žalgirio pergalė yra kaip tik tas istorinis įvykis, kuris iki šiandien įkvepia lietuvius drąsiai kurti ir pasitikti ateitį. Idėja pagaminti originalaus dydžio paveikslo reprodukciją gimė suvokus ir tai, jog prieš daugiau nei dešimt metų eksponuotą paveikslo originalą pamatė tik nedaugelis Lietuvos žmonių“, - apie projekto atsiradimo istoriją pasakojo AB „Ragutis“ generalinis direktorius Vytautas Meištas.

Projekto „1410 – istorija nepamiršta“ metu Lietuvos gyventojai turės neeilinę galimybę išvysti garsiojo paveikslo „Žalgirio mūšis“ originalaus dydžio reprodukciją, kurios plotas siekia apie 40 kv. m.

„Lietuvos bajorai yra Žalgirio mūšio dalyvių ainiai. Todėl, ieškojome tokios idėjos, kuri leistų į šios istorinės pergalės paminėjimą įtraukti kuo daugiau Lietuvos žmonių. Visuomenės edukacija šia tema buvo svarbiausia. Gavę originalų bendrovės „Ragutis“ pasiūlymą, noriai sutikome bendradarbiauti ir tapti kilnios ir švietėjiškos projekto misijos įgyvendintojais“, - projekto bendradarbiavimo sutartį pasirašęs sakė Lietuvos Bajorų Karališkosios Sąjungos vadas Jonas Ragauskas.

Iškilmingą bendrovės ir bajorų bendradarbiavimo sutarties pasirašymą palydėjo naujojo proginio alaus „1410“ degustacija. „Šio projekto ir istorinės pergalės įkvėpti, prie iškilaus Žalgirio mūšio 600-mečio minėjimo nusprendėme prisidėti ir kaip aludariai, išleisdami proginį alų „1410“. Naujojo alaus pavadinimas ir pakuotę puošiantis J. Mateikos „Žalgirio mūšio“ paveikslo fragmentas, neleis pamiršti, kad lietuviai visada turės kuo didžiuotis“, - sakė AB „Ragutis“ vadovas V. Meištas.

Projekto iniciatoriai skelbia, kad 1410 metų pergalės istorija tikrai nebus pamiršta - šis projektas prisidės prie iškilios Žalgirio mūšio pergalės atminimo bei gilesnio įprasminimo tautiečių protuose ir širdyse. Švietėjišką projektą „1410 – istorija nepamiršta“ Lietuvos Bajorų Karališkoji Sąjunga ir AB „Ragutis“ planuoja įgyvendinti birželio – liepos mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius