Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 29

Tauragės mokykla tragedijos išvengė tik per plauką (video)

Jau beveik metus Tauragėje renovuojama Jovarų pagrindinė mokykla. Ir tėvams, ir vaikučiams šiurpą kėlė prie sienų nepritvirtinti didžiuliai statybiniai pastoliai, pro kuriuos ir mažyliai, ir suaugę bijodami kasdien eidavo mokyklon. Mokyklos Direktoriui Algirdui Kaminskiui tas taip pat nerūpėjo išskyrus tada, kai duodavo interviu vietos laikraščiams girdamasis, kad įdėmiai apžiūri remonto darbus.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Jau beveik metus Tauragėje renovuojama Jovarų pagrindinė mokykla. Ir tėvams, ir vaikučiams šiurpą kėlė prie sienų nepritvirtinti didžiuliai statybiniai pastoliai, pro kuriuos ir mažyliai, ir suaugę bijodami kasdien eidavo mokyklon. Mokyklos Direktoriui Algirdui Kaminskiui tas taip pat nerūpėjo išskyrus tada, kai duodavo interviu vietos laikraščiams girdamasis, kad įdėmiai apžiūri remonto darbus. O kad didžiuliai ir sunkūs statybiniai pastoliai pavojingai stovi prie mokinių tako ir prie įėjimo į valgyklos tarnybines patalpas keldami milžiniškos tragedijos grėsmę, negalvojo.

Ačiū Dievui, kad viskas įvyko šiąnakt, kol dar vaikučiai nėjo į mokyklą: milkžiniški strelažai su baisiu trenksmu giruvo ant šaligatvio, kuriuo ryte turėjo eiti vaikučiai. Tėvo širdis jautė šiandien neleisti savo pirmokėlės dukrytės Viktorijos į mokyklą, kuri galėjo tapti paskutine aplankyta vieta gyvenime. Viskas tik per Tauragės darbo inspekcijos biurokratų, Jovarų pagrindinės mokyklos ir statybos darbus atliekančios firmos nusikalstamą abejingumą, už ką jiems, žinoma,nieko nebus.

Nugriuvę pastoliai gulėjo visą dieną neaptverti, ir mokyklos vadovybei nerūpi, kad vaikai galėjo (ir gali) susižaloti į aštrios skardos lapus ar susilaužyti kojas belaipiodami ant šių metalo griuvėsių. Fotografavau ir filmavau 17 valandą,tačiau nei aptverta, nei įspėjamųjų užrašų taip ir nebuvo... O ryte dar tamsoje vaikučiai eis į mokyklą šiuo dar užverstu taku...

Viršuje valgyklos dar tebekabo atlūžę pastoliai, kurie bet kada gali nukristi.Galėjo (o ir gali) žūti galybė vaikučių, bet valdžiai visvien. Košmaras yra leisti vaikus į tokių vadovų vadovaujamą mokyklą. Direktorius neseniai turėjo problemų policijoje dėl vieno moksleivio... Nepasimokė. Kiek ta betvarkė Lietuvoje tęsis ir už ką atsakingi valdininkai gauna algą?

Vaiką priimant į mokyklą, ši apkrovė tėvus krūva sutarčių ir prašymų, o mokyklos direktoriui nerūpi, kad vos nežuvo daugelis mūsų vaikų. Jiems rūpi tik kuo daugiau moksleivių krepšelių. Kas garantuos mūsų vaikų saugumą mokykloje? Direktoriaus abejingumas ir šūsnis visokių sutarčių ir prašymų bei kameromis nukabinėtos sienos?

Pagarbiai, Vytautas Rezgys

Tauragė

Ikrauk.lt redakcija kreipėsi į skaitytojo minėtos mokyklos direktorių A.Kaminskį, idant šis pakomentuotų susiklosčiusią situaciją. „Nežinau, ar tie pastoliai buvo tvirtinami prie sienų, nes už tai atsakingi šį darbą dirbantys darbininkai. Kartą pas mus buvo atvykusi inspekcija, kad patikrintų vykstantį darbą, tačiau tai buvo dar renovacijos pradžioje. Pastoliai nukrito naktį, kai Lietuvoje siautėjo audra. Belieka džiaugtis, kad tuo metu ten nebuvo nė vieno vaiko. Siautėjant tokiam vėjui kitaip ir negalėjo būti - suprantama, kad jie sugriuvo. Ryte atvykę į mokyklą radome tokį vaizdą, iškart susisiekėmė su darbininkais, kad aplinka būtų sutvarkyta. Iš darbo vakar išėjau apie 17 valandą, viskas jau buvo tvarkoje. O ir dienos metu didelio pavojaus nebuvo - atšipę pastolių gabalai nebuvo prieinami vaikams, o jei jie ir sukiojosi aplink griuvenas, darbininkai vijo vaikus šalin“, - pasakojo A.Kaminskis.

VIDEO: Tauragės vaikai rizikuoja gyvybe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius