Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 05

Tautmilės iš šungaudžių išgelbėti mažyliai dairosi namučių! (nuotraukos)

Ir vėl šungaudžiam palikti mažyliai, ir vėl Tautmilė laiku paskubėjusi į gelbėjimo operaciją! Vienas iš tų atvejų, kai vietoj žadėto išgelbėti penketuko į laikinąją gyvūnų stotelę – garažą – atskuba su dvigubai daugiau...
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Ir vėl šungaudžiam palikti mažyliai, ir vėl Tautmilė laiku paskubėjusi į gelbėjimo operaciją! Vienas iš tų atvejų, kai vietoj žadėto išgelbėti penketuko į laikinąją gyvūnų stotelę – garažą – atskuba su dvigubai daugiau...

Na ir nieko čia nepadarysi, ne retas atvejis Tautmilės gyvybių gelbėjimo istorijose, kai nuvažiuoja dėl vienų, o už akių užkliūna dar antri, treti, ir ne ką prastesni, kurie lygiai taip pat nusipelnė gyventi, kurie lygiai tokie pat trapūs ir maži, negalėsiantys be gydymo pakelti klastingų virusų, kurie jiems gresia „Grindoje“.

Ir štai, nespėjai apsisukti, išsikrauti tą gyvą turtą iš automobilio, ir iš krepšelio jau vienas po kito striksi tamsiai mėlynų akių „darželinukai“! Visi gražūs, švarūs ir padykę. Akivaizdu, kad mažyliai turi laikos arba sibiro haskio kraujo – jau vien išdidi stovėsena pasako apie tai. Iš pradžių šuniukus buvo atskirti lengviau: dviejų ausytės buvo stačios, o kiti nulėpausiai. Tik spėjo pagalbininkė Simona sugalvoti visiems vardus, o tie iš pasiutimo ėmė ir susimaišė – ryte pabudo su stovinčiom ausytėm visi! Ir dabar daryk, ką nori... Vėl sunku atskirti! Tad buvo nuspręsta, kad niekas kitas taip taikliai nesugalvos šiems gražuoliams vardų, kaip jų būsimi šeimininkai.

Judrūs, juokingi, padykę ir drąsūs – štai kokie dabar šie stačiaausiai pūkuotukai. Jiems maždaug  1,5 mėnesio. Visi valgo ir bando mokytis gyventi savarnakiškai.  Taip jau esi priverstas:  susiimti ir suagti truputį anksčiau, kai kažkas tavimi atsikrato per anksti, netinkamai ir neatsakingai, o tu dar net nesupranti, kas su tavimi vyksta: vieną dieną – šiltai su mamyte, kitą – jau kartoninėje dėžėje ir atskirai. Bet dabar ne apie liūdną beglobių dalią, o apie tai, kad suskubus galime visi kartu ištaisyti kažkieno padarytas klaidas.

Pasiruošt, dėmesio, marš! Jau dabar laikiukų mišrūniukai krapšto garažo duris ir veržiasi lauk į tikro šeimininko glėbį, į tikrą gyvenimą! Galima numanyti, kad mažyliai bus laikos, haskio dydžio, turės šiltą pavilnę, todėl galės gyventi tiek bute, tiek name, tiek erdviam voljere. Jiems svarbu, kad turėtų erdvės, kur galėtų išlaisvinti savo dar vaikišką energiją, bet visų svarbiausia yra mylintys ir rūpestingi šeimininkai, kurie tvirtai nusprendę, ir išskėstomis rankomis laukia naujo šeimos nario, su kuriuo pasirengę būti iki gyvenimo galo!

Dėl mažųjų laikos mišrūniukų skambinkite jų gelbėtojai ir globėjai Tautmilei 8 650 71786!

P.s. Taip pat norėdami sekti Tautmilės globotinių naujienas ir gelbėjimo dienoraščius, galite surasti jos puslapį „facebook“ tinklapyje įvedę „Tautmilės Prieglaudėlė“ ir paspaudę „patinka“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius