-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 15

„TeDi’11“ siūlė švęsti ir naktį!

Naktinės orientacinės varžybos – išbandymas studentų nuovokai, loginiam mąstymui ir komandos vienybei. Tai debiutinis Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Teisės fakultete organizuojamų Teisininkų dienų 2011 renginys.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Naktinės orientacinės varžybos – išbandymas studentų nuovokai, loginiam mąstymui ir komandos vienybei. Tai debiutinis Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Teisės fakultete (VU SA TF) organizuojamų Teisininkų dienų 2011 („TeDi’11“) renginys.

Ta proga šiąnakt (nors tiksliau – dar vakar vakare, apie 20 val.) nuo Vilniaus universiteto Teisės fakulteto (Saulėtekyje) į Vilniaus gatves pajudėjo 12 komandų.

Pirmoji užuomina – citata iš Konstitucijos „Žmogui neturi būti kliudoma ieškoti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas“ komandas suklaidino, nes daugelis jų iškart pagalvojo apie Konstitucinį Teismą ir patraukė į Gedimino prospektą. Kitos užuominos, kurios atsirasdavo kas 5-15 min. juos „užvedė ant kelio“ – atsakymo ieškoti reikia Konstitucijos pr. 25 (pagal cituojamo straipsnio numerį). O tai buvo Vaikų ir Jaunimo centras. Čia jau jų laukėme dviese. Kiekviena atbėgusi komanda turėjo pasakyti slaptažodį „ar turi prisidegti“ ir iš mūsų gaudavo degtukų dėžutę. Iš jų reikėjo „puzle“ principu sudėlioti kitą atsakymą.

Dar vienas punktas – vieta, kur Lizdeikai pastoja kelią Filomanai (Krivių g. ir Filaretų g. sankirta. „Užupio gimnazija“).

Toliau – itin klaidinantis punktas. Teko vykti į Kojelavičiaus gatvę, kurioje komandos turėjo atrasti „Aklosios Temidės švieseles“. Raudonos lemputės rodė Brailio rašto taškelius, iš kurių susidėjo žodis.

Tolimesnė užduotis vedė į Naująją Vilnią prie tremtinių paminklo, ir daugelis komandų gana greitai atrado garvežį ir atsakymą. Priešpaskutinė užduotis – aplankyti vietą, kur yra didžiausia šikšnosparnių žiemojimo vieta – Šilo bunkerį. Po šios užduoties komandoms buvo nurodyta grįžti į Saulėtekį ir finišuoti.

Pirmąją vietą užėmusi komanda finišavo truputį po 24 val., o paskutinioji – beveik 2 val. nakties. Tad komandoms užduotis spręsti sekėsi tikrai nevienodai.

Taigi pirmą vietą užėmė „Katyčių glostytojų“ komanda: Povilas Randis, Vytenis Penkauskas, Antanas Rudžionis, Renata Vitkūnaitė, Ieva Stanynaitė. Jie apdovanoti specialiais prizais.

Antrieji atvyko komanda „Krabo patis“, o tretieji – „BeOrientacijos“. Jiems taip pat atiteko rėmėjų prizai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius