-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 12

Tyrimas – jaunimo įsidarbinimo galimybės ir TOP 10 geidžiamiausi darbdaviai

Galimybes įsidarbinti sudėtingai ir pakankamai sudėtingai vertina 75 % apklaustų jaunų žmonių.
Temos: 2 Top 10 Tyrimas

Galimybes įsidarbinti sudėtingai ir pakankamai sudėtingai vertina 75 % apklaustų jaunų žmonių. Vos 4 % apklaustųjų optimistiškai vertina situaciją ir mano, kad darbą susirasti paprasta ir yra daug galimybių.

Didžioji dauguma jaunų žmonių žmonių geidžiamiausiais darbdaviais įvardino bankus ir gerai žinomas įmones.

Vidutiniškai 54% apklausos dalyvių aktyviai ieško darbo 6 ir daugiau mėnesių. Darbdaviai neskuba priimti į darbą jaunus išsilavinusius, bet neturinčius darbinės patirties specialistus. Darbdaviai darbo pasiūlymuose beveik visada įrašo baigto aukštojo mokslo reikalavimą, bet be šio reikalavimo daug daugiau dėmesio skiriama darbinei patirčiai atitinkamoje srityje, specifiniams įgūdžiams, bei asmeninėms savybėms.

Respondentai mano, kad darbdavys rinkdamasis sau darbuotoją didžiausią dėmesį atkreipia į darbinę patirtį (30%), tinkamą savęs pristatymą pokalbio dėl darbo metu (22%), išsilavinimą (17%). Tačiau tik 10% respondentų mano, kad svarbu CV ir motyvacinis laiškas. Žiūrint iš darbdavių pozicijos galima teigti, kad būtent nuo to kaip parašytas CV ir motyvacinis laiškas priklausys darbdavio sprendimas kviestis kandidatą į pokalbį dėl darbo ar ne. CV-Online specialistai gan dažnai susiduria su netinkamai parašytais CV, kandidatai pateikia per mažai informacijos apie save arba per daug su būsimu darbu nesusijusios informacijos. Ieškantys darbo vis dar nelabai žino ir moka save „parduoti“ darbdaviui.

Tyrimo duomenimis renkantis darbą respondentai įvardino tokius pagrindinius aspektus: karjeros galimybės (13,1%), patrauklus atlyginimas (13%), tobulėjimo galimybės (12,1%), galimybė dirbti įdomų darbą (12,1%), geros darbo sąlygos (11,9%). Tik retas kuris nurodė, kad renkantis darbą jiems svarbu, kad įmonė būtų rinkos lydere (1,8%) ar būtų tarptautinio kapitalo (2%). Tik 2,9 % apklaustųjų svarbu įmonės įvaizdis ir reputacija. Nors dauguma respondentų dar neturi darbinės patirties, renkantis darbą jiems svarbu ne tik atlyginimo lygis, bet ir saviraiškos galimybės.

Apklausos dalyviai išrinko ir patraukliausias įmones, kuriose norėtų dirbti. Viso buvo įvardinta 150 įmonių. TOP 10 patraukliausių įmonių sąrašas: SEB Bankas, Swedbank, TEO LT, Lietuvos draudimas, DnB Nord, PricewaterhouseCooper, Omnitel, Maxima, Rimi, Ernst&Young. Nors respondentai nurodė, kad įmonės įvaizdis renkantis darbą nėra labai svarbus, bet geidžiamiausių įmonių sąraše matome gerai žinomas ir savo įvaizdžiu besirūpinančias kompanijas.

CV-Online apklausoje dalyvavo 260 19-27 metų studijuojantys ar jau studijas baigę jauni žmonės iš visos Lietuvos, 36% iš jų žada tęsti studijas užsienyje. Didžiausią dalį apklaustųjų sudaro 22-24 metų amžiaus jaunimas, dar studijuojantis bakalauro ir magistro studijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius