-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 16

Utenos policininko, tautodailininko Albino Šileikos Edukacinė pamoka „Policininkas ir tautodailė“ Utenos regioninio profecinio mokymo centre

Nuo 2013-02-04 iki 2013-03-01 d. Utenos regioniniame profesiniame centre, (Utena, Aukštaičių g. 5), veikia Utenos rajono tautodailininko, Utenos apskr. VPK policininko Albino Š...
Policininkas Albinas Šileika savo laisvalaikį ledidžia mokydamas vaikus raižymo meno ant medžio lentelės
Policininkas Albinas Šileika savo laisvalaikį ledidžia mokydamas vaikus raižymo meno ant medžio lentelės
Temos: 2 Pamoka Tautodailė

Nuo 2013-02-04 iki 2013-03-01 d. Utenos regioniniame profesiniame centre, (Utena, Aukštaičių g. 5), veikia Utenos rajono tautodailininko, Utenos apskr. VPK policininko Albino Šileikos medžio drožėjo, prieverpsčių paroda. 

Todėl 2013-02-14 d. į mokyklos biblioteką staliaus specialybę pasirinkusiems I, II, III kurso mokiniams buvo įdomu susitikti su jos autoriumi Albinu Šileika, bei jo paties paklausti, kaip kuriamas šis grožis ant medžio lentelės, bei užduoti klausimų apie medžio raižybą, prieverpsčių paskirtį dabartyje, tautinį paveldą, o sužinoję, kad parodos autorius yra policijos pareigūnas nevengė klausimų iš policijos gyvenimo  apie patį darbą, eismo saugumą, viešosios tvarkos pažeidimus, nusikalstamas veikas, kur kreiptis atsitikus nelaimei.

Vëliau visi vaikai gavo po specialiai paruoštą liepos medžio lentelę, drožinėjimo peiliuką ir akylai stebimi Albino Šileikos, mokytojų Antano Aleknos, Leono Miklušio, Kazimiero Lebionkos, Ramūno Ivonio patys mėgino skaptuoti prieverpstes.    

Kaip sekasi vaikams mokytis, galėjo įsitikinti ir atvykęs mokyklos direktorius Zenonas Alekna.      

Už puikią edukacinią pamoką, kuri vaikus labai sudomino, patiko ir noriai mokėsi Albinui Šileikai dėkojo mokytojų ir vaikų vardu bibliotekos vedėja Vida Šiaudžionienė įteikdama gėles bei mokinių padarytą suoliuką-kėdutę.

Kad kelyje einant  į mokyklą ir iš jos būtų vaikams būtų saugiau bei būtų pastebimi, mokiniams ir mokytojams Albinas Šileika įteikė Utenos apskr. VPK žibintuvėlius „Būk atsargus kelyje“.

Mokyklos bendruomenės susitikimas su parodos autoriumi Albinu Šileika įvyks vasario mėn. 21 d. 12.00 val. bibliotekoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius