-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 09

Užgavėnių šventė Kauno Dainavos vidurinėje mokykloje (nuotraukos)

Kauno Dainavos vidurinės mokyklos mokiniai jau šaukiasi tikrojo pavasario. Mokykloje šurmuliavo persirengėliai, kurie šokiais ir žaidimais varė žiemą iš kiemo!
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Kauno Dainavos vidurinės mokyklos mokiniai jau šaukiasi tikrojo pavasario. Mokykloje šurmuliavo persirengėliai, kurie šokiais ir žaidimais varė žiemą iš kiemo!

Užgavėnės – linksma, nuotaikinga, garsi žiemos palydų šventė. Senovėje žmonės galvojo, jog žiemą reikia varyti iš mūsų krašto, kitaip ji neišeis. Tad Užgavėnės ir buvo žiemos išvarymo šventė. Svarbiausias šios šventės akcentas – linksmumas, todėl  jai  pradinių klasių mokiniai ruošėsi iš anksto: susipažino su šventės papročiais ir tradicijomis, išbandė papje maše techniką kurdami kaukes.

Kokie išradingi mūsų mokiniai! Savo kūrybiškumą ir išradingumą trečiokai ir ketvirtokai  pademonstravo mokyklos bendruomenei kaukių parodoje.  Į mus žvelgė Užgavėnių personažai, atsikišusiais retais dantimis, didelėmis kumpomis nosimis, besijuokiantys ar iškreipti pykčio. Šventės dieną  visi, išsiilgę saulės šilumos, prisikepę blynų, su gera nuotaika, „pasipuošę“ iš palėpių ištrauktais senais drabužiais ir kaukėmis,  kad atrodytų keistai, juokingai ir baisiai, patraukė į mokyklos stadioną gąsdinti žiemos. Į persirengėlių būrį įsijungė mažieji lopšelio–darželio „Želmenėlis“ ugdytiniai. Šokant ratelius dundėjo žemė, nuo triukšmo, tarškynių, švilpynių aidėjo mikrorajonas. Gera nuotaika dalijomės su praeiviais. Deganti Morė kėlė susižavėjimo šūksnius. Vėliau linksmybės persikėlė į mokyklą. Kad visus metus būtume sotūs, prisivalgėme blynų ir kitų skanėstų. Šventę baigėme nuotaikinga diskoteka.

Kauno Dainavos vidurinės mokyklos mokiniai žiemą išvijo!  Graži buvo žiema, bet laikas užleisti vietą pavasariui!

Informaciją pateikė R.Barkauskienė, A.Komisaraitienė, V.Masaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius