Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Užsienyje studijas baigęs jaunimas grįžta į Lietuvą kurti verslo

Gruodžio 12-ą dieną finišavo visą rudenį vykęs kasmetinis „Verslauk!” konkursas. Šiemet finalas stebino ne tik kūrybingomis idėjomis tačiau ir pristatymų profesionalumu – dauguma...
"Verslauk!" konkurso apdovanojimai
"Verslauk!" konkurso apdovanojimai

Gruodžio 12-ą dieną finišavo visą rudenį vykęs kasmetinis „Verslauk!” konkursas. Šiemet finalas stebino ne tik kūrybingomis idėjomis tačiau ir pristatymų profesionalumu – dauguma dalyvių atėjo su jau pagamintais prototipais, o vilniečiai galėjo pamatyti net ir bepilotį lėktuvą skraidantį virš Europos verslo centro.

„Verslauk!” konkurse nugalėjo Eimanto Mikšio verslo idėja pavadinimu „Brazauskas kosmose“. „Bepiločių lėktuvų su stebėjimo įranga paslauga, kurios pritaikomumas yra labai platus. Fotografuodami ar filmuodami su paprastomis arba į šilumą reaguojančiomis kameromis, galime nustatyti, kuriose vietose pastate ar kitose konstrukcijose yra defektai, kur pinigai išeina į orą“.

“Šiemet pakeitėme projekto koncepciją. Matėme, jog Lietuvoje vyksta daugybė verslumo konkursų, todėl dalyvių ieškojome tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Iš dvylikos finalo dalyvių bent dvi komandos rudenį po studijų grįžo į Lietuvą ir jau dabar čia steigia savo įmones, nes, kaip jie teigia, iš Lietuvos verslą valdyti daug paprasčiau”, - teigia „Verslauk!“ konkurso direktorius Mindaugas Busila.

„Džiaugiuosi, kad užsienyje žinių pasisėmęs jaunimas grįžta atgal į Lietuvą ir noriai kuria čia novatoriškus, modernius verslus, gebančius konkuruoti globaliame tarptautiniame lygmenyje. Viliuosi, kad šių jaunų žmonių pavyzdys paskatins ir kitus imtis verslo bei, kad netolimoje ateityje Vilnius galės pagrįstai vadintis Baltijos startup‘ų ir jauno verslo sostine“, - teigia Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Miroslavas Monkevičius.

Šiemet jau 8-ąjį kartą vykusiame „Verslauk!” konkurse užsiregistravo 320 jaunų žmonių. Finaliniame renginyje savo verslo idėjas pristatė 12 komandų, kurių dalis net ir nelaimėję konkurse dirbs su mentoriais bei ekspertais bei toliau vystys savo idėjas.

„Verslauk!“ yra didžiausias verslo planų konkursas Lietuvoje, vykstantis kiekvienų metų rudenį. Jo tikslas yra formuoti jaunimo verslumo įgūdžius, skatinant jaunus žmones savo idėjas paversti sėkmingais verslais. „Verslauk!“ konkursą organizuoja asociacija „Jaunimo verslo klubas“ (JVK), projekto iniciatorius yra Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius