-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 01 02

„Vaikų žvaigždyne“ – dėmesys vaiko teisėms

Sausio 7 dieną vyks tradicinė Naujųjų metų šventė vaikams „Vaikų žvaigždynas“, kurią organizuoja NVO vaikams konfederacija kartu su Lietuvos edukologijos universitetu. Kai...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Sausio 7 dieną vyks tradicinė Naujųjų metų šventė vaikams „Vaikų žvaigždynas“, kurią organizuoja NVO vaikams konfederacija kartu su Lietuvos edukologijos universitetu. Kai kuriems NVO vaikams konfederacijos narių globojamiems bei ugdomiems vaikams iš globos namų, dienos centrų bei socialinės rizikos šeimų – tai vienintelė Naujųjų metų šventė, kurioje kasmet susirenka per 500 dalyvių.

„Vaikų žvaigždyne“ susirinkę vaikai šėls kartu su Dovanų Seneliu, žymiais atlikėjais, politikais, menininkais, dėstytojais bei Lietuvos Edukologijos Universiteto, Socialinių komunikacijų instituto studentais. Renginio metu vaikų laukia įvairiausi konkursai ir žaidimai, kuriuose jie galės laimėti vertingų prizų, nešančių ne tik linksmybes, tačiau suteikiančių galimybę dalyvauti įvairiose ugdomojo pobūdžio veiklose.

„Kiekvienais metais konfederacija auga – ir narių skaičiumi, ir gerų darbų mastais. Šventėje norime padėkoti savo nariams, partneriams bei būsimiems draugams, kurių dėka vaiko gerovė tampa vis svarbesnė kiekvieno žmogaus gyvenime“, – sako Giedrė Kvieskienė, NVO vaikams konfederacijos garbės prezidentė, Lietuvos Edukologijos Universiteto Socialinės komunikacijos instituto profesorė.

Nuo 2005 metų NVO vaikams konfederacija aktyviai kovoja už fundamentalių vaiko teisių įgyvendinimą Lietuvoje. Šiuo metu organizacija jungia daugiau nei 70 įvairių nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su vaikais ir vaikų labui. Taip pat nuolat stebi ir kaupia informaciją apie valstybės vykdomas vaikų labui skirtas programas ir vaikų teisių užtikrinimą.

„Su NVO vaikams konfederacija bendradarbiaujame kelerius metus iš eilės. Džiaugiamės galėdami prisidėti ir prie „Vaikų žvaigždyno“ – tai ne tik šventė vaikams, bet ir galimybė dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų gerovę ir teises. Juk geriausia dovana kiekvienam vaikui – tai žmogiškas dėmesys“, – sako Gerimanta Stankutė, „Danske Bank“ Socialinės veiklos ir aptarnavimo kokybės skyriaus vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius