Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 18

Vasario 16-oji Kaune – su tarptautiniu atspalviu (nuotraukos, video)

Vasario 16 d. Kauno Gerojo Ganytojo parapijoje buvo švenčiama kiek spalvingiau.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Vasario 16 d. Kauno Gerojo Ganytojo parapijoje buvo švenčiama kiek spalvingiau. Čia lankėsi kunigas salezietis Hermanas Šulcas. Šv. Mišių metu kunigas misionierius dalijosi patirtimi apie savo tarnavimą ir ruandiečių gyvenimą mažoje vidurio Afrikos valstybėje Ruandoje. Drauge su kunigu atvyko 7 jauni ruandiečiai, kurie bažnyčioje atliko keletą ruandietiškų giesmių, dainų ir šokių, praneša Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba.

Kun. Hermanas į Lietuvą atvyksta kas metai kartais po kelis kartus, o neretai ir ne vienas, bet atsiveždamas savo auklėtinius iš Afrikos. Su grupe važinėja po įvairias Lietuvos vietoves ir pristato Afrikos kultūrą, gyvenimą vargingoje Ruandos šalyje. Pasidalija prisiminimais, kai 1994 m. vykdant genocidą buvo išžudyta beveik milijonas žmonių.

Salezietis misionierius H.Šulcas nuo 1978 m. dirbantis Ruandoje, kur įsteigė globos namus, amatų mokyklas ir gimnaziją. Kunigo įsteigtuose globos namuose nuolat gyvena apie 150 našlaičių vaikų ir jaunimo nuo 2 iki 22 metų, gimnazijoje mokosi iki 400 vaikų iš aplinkinių vietovių. H.Šulcas Ruandoje ne tik tarnauja kaip kunigas, bet ir moko vietinius gyventi, padeda sergantiems ir vargstantiems.

Kunigo dėka išaugo ir Jaunimo sodyba Lietuvoje. Kretingos rajone, Kėkštuose kunigo motinai atsiėmus 60 ha gimtinės žemės, jis įsteigė Jaunimo sodybą Kalotės sąvartyno vaikams. Į ją savaitgaliais suvažiuoja vaikai ir iš asocialių šeimų. Į vasaromis rengiamas tarptautines vaikų ir jaunimo stovyklas čia suvažiuoja vaikai iš Lenkijos, Vokietijos, kunigas atveža globotinių ir iš Ruandos.

Kun. H.Šulcas 2006 m. TV3 organizuotame projekte „Lietuvos garbė“ pelnė „Metų pašaukimo“ nominaciją; 2007 m. kretingiškiai jį išrinko rajono metų žmogumi; 2008 liepos mėn. 6 d. Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi; 2010 m. Kun. H.Šulcui buvo suteiktas ir Vokietijos garbės piliečio apdovanojimas.

Roberto Sukocko nuotraukos

VIDEO: Rwandian girls are dancing during Catolic Mass 2011-02-16 in Kaunas, Lithuania

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius