Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 15

Viena iš tūkstančio alkanų vienatvių

Rudens lapais nuklotas kiemas, vargana būda ir namelis tamsiais langais. Aplink nė gyvos dvasios, tik gerai įsižiūrėjus pamatai prie namo tupintį susigūžusį šunelį, kantriai laukiantį savo gerosios šeimininkės, dubenėlio šiltos košės, šilto rankos prisilietimo...
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Rudens lapais nuklotas kiemas, vargana būda ir namelis tamsiais langais. Aplink nė gyvos dvasios, tik gerai įsižiūrėjus pamatai prie namo tupintį susigūžusį šunelį, kantriai laukiantį savo gerosios šeimininkės, dubenėlio šiltos košės, šilto rankos prisilietimo... Deja, Tuzikas nežino, kad jau niekados nebeatsivers namelio durys, niekada jo nebepašauks, nebepakalbins, nebepaglostys... Jo šeimininkė mirė ir niekada nebegrįš, šunelis to nežino, jis kantriai laukia.

Gerasis žmogau, atverk savo namų duris šiam našlaičiu likusiam šuneliui, kuris per vieną dieną liko be savo šeimininkės, be maisto, be vilties.

Tuzikas jau savaitę be maisto tupi prie savo šeimininkės namelio, kuris yra Trakų raj. Šklėvių kaime (5 km nuo Trakų Rūdiškių link). Apie Tuziką sužinojau, kai man paskambino Vaidos klinikos Šeškinėje personalas, kuris jau antrą kartą kreipiasi į mus pagalbos, kai sulaukia skambučio dėl sveiko, dar energingo gyvūno migdymo. Ačiū klinikos personalui, kuris jau antrą kartą (tai, kad Filia gyvas ir labai laimingas naujoje šeimoje, taip pat yra klinikos personalo, negalėjusio įdurti Filiai nuodų adatos, nuopelnas) nelieka abejingas sveiko gyvūno likimui.

Į kliniką tartis dėl Tuziko migdymo paskambino Tuziko šeimininkės kaimynų sūnus (gyvenantis Vilniuje). Gavusi kontaktus paskambinau jam. Jis papasakojo, kad jo tėvai nuolat negyvena tame kaime, jie atvažiuoja retkarčiais į tame kaime esančią savo sodybą ir jie būtent pamatė, kad Tuzikas liko be savo šeimininkės. Tuziką kaime visi žino, jis bėgiojo po savo kaimą ir anksčiau, bet dabar, nelikus maitintojos, jis mina kelelius ieškodamas maisto. Pašnekovas sako- gaila žiūrėti, o padėti kitaip negalime. Paprašiau dar luktelti su pačiu žiauriausiu sprendimu, padėkojau, kad žmogui ne vis vien badaujantis, be namų likęs gyvūnas. Pažadėjau bendrom jėgom rasti išeitį.

Tuzikas labai ieško naujų namų, kuriuose jam, labai mažo ūgio lapiukui atsirastų vietos. Tuziko amžiaus niekas tiksliai nežino, sako gali būti 8 ar 10 m, bet maži šuneliai meilėje ir priežiūroje gyvena iki 20-ies. Tuzikas nesiskundžia regėjimo ar klausos sutrikimais, yra energingas, judrus, tik šiuo metu labai alkanas.

Labai prašau, raskite mažiui nedidelį kampelį savo namuose, jis labai laukia, atrodo su juo kartu laukia ir gamta, kuri, nors jau ir turėtų, vis dar nerodo speigo nagų, kad alkanas Tuzikas nesušaltų.

Pagal smulkų mano pašnekovo šunelio išvaizdos aprašymą, jis labai panašus į buvusį grindinuką ir mūsų gyvybės vagonėlių globotinį Tomį, tik Tuziko akelės- žvitrios ir aiškios.

Skambinkite tel. nr. 8 606 50618 Rasai, kuri prieškalėdinio stebuklo laukia kartu su Tuziku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius