Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 08

Vienuoliktoji tulpių žydėjimo šventė Burbiškyje (nuotraukos)

Kiekvienais metais Burbiškio dvare yra rengiama tulpių žydėjimo šventė, kuri ir šiemet džiugino begalę žmonių.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Kiekvienais metais Burbiškio dvare yra rengiama tulpių žydėjimo šventė, kuri ir šiemet džiugino begalę žmonių. Nepaisant apniukusio dangaus ir žvarbaus vėjo, Burbiškis jau vienuoliktą kartą atgijo, pritraukdamas daugelio žmonių dėmesį.

Vienuoliktoji tulpių žydėjimo šventė buvo ypatinga ne tik dėl autentiškos atmosferos, kurią sukūrė galimybė tarsi laiko mašina grįžti į XVII a. pabaigą - XX a. pradžią: pasivaikčioti tarp solidžių damų ir ponų, ne tik stebėti jų gyvenimą, bet ir tapti dalimi to laikmečio, tiesiog praeinant pro šalį. Taip pat šventės dalyvių laukė koncertas, kuriame šiemet dalyvavo tokie atlikėjai, kaip Romas Dambrauskas, grupės „69 danguje“, „Vairas“, „Rondo“, „Fata Morgana“ bei Šiaulių miesto pučiamųjų orkestras ir kamerinis ansamblis „Vilniaus arsenalas“ su L.Šulskute, R.Romoslauku, J.Gedmintaite ir I.Misiūra.

Tulpių žydėjimu pasigrožėti atvyko ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė, premjeras Andrius Kubilius, Seimo narys Algimantas Salamakinas.

Taip pat šventės dalyviai turėjo galimybę pamatyti restauruotų gramofonų, patefonų, klinkstonų, aristonų ir muzikinių dėžučių parodą. Pasiklausyti tylios muzikinės dėžutės melodijos. Ne ką mažiau dėmesio sulaukė ir senovinių traktorių bei automobilių paroda. Prasidėjus koncertui, stovinčių ir šąlančių tiesiog neliko. Žvarbus oras neišgąsdino šventės dalyvių ir negadino šventiškos nuotaikos.

Renginio metu buvo galima įsigyti tulpių daigų su žiedais, įvairiausių vaistinių arbatų, medaus, suvenyrų – visko, ko gali prireikti vienu ar kitu gyvenimo atveju.

Visi atvykę pasigrožėti tulpėmis ir paklausyti muzikos, buvo visapusiškai apsaugoti tiek policijos, tiek jos rėmėjų, o savo automobilius kiekvienas galėjo saugiai palikti stovėjimo aikštelėse, kurios buvo įrengtos pievose: gal ir nelabai patogu važiuoti ir manevruoti, bet erdvės labai daug.

Tulpių žydėjimo šventė – tradicinis renginys, žinomas jau ne tik Šiaurės Lietuvoje. Per vienuolika metų šis renginys tiek ištobulėjo, jog kaskart vis įdomiau laukti kitų metų. Tad vos pasibaigus šiemetinei šventei, su nekantrumu imame laukti kitų metų ir dvykliktosios tulpių žydėjimo šventės, žinodami, jog ji bus dar nuostabesnė!

Daliaus Baranausko nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius